2012–års världsmästare i Padel gästande under lördagen Västerås Padelcenter. På bilden ser vi från vänster Åsa Svensson (Västerås Padelcentrum), Fernando Poggi (världsmästare 2012), Niclas Svensson (Västerås Padelcenter) och Juha Karppinen (Västerås Padelcenter). Foto: Stefan Lindgren×1 / 5Visa bildtextBild 1 av 5

Världsmästare besökte Västerås Padelcenter

Under lördagen fick Västerås Padelcenter finbesök då man gästades av Fernando Poggi från Argentina. Poggi som vann VM 2012 besökte Västerås under en turné där han sprider kunskapen om sporten.

Publicerad

Västerås Tidning passade på att ta ett snack med den sympatiske världsmästaren Fernando Poggi som numera bor i Spanien. Varför Poggi besöker Sverige och Västerås förklarar han på följande sätt.

– Jag åker runt i Sverige genom en sponsor som tillverkar banor. Erik Andersson som är manager i det här landet har fixat att jag besöker fyra anläggningar i Sverige. Det är Malmö, Västerås, Stockholm och Luleå i norr, förklarar Poggi.

Vart kommer sporten Padel ifrån och när började du att spela?

– Jag började att spela Padel i Argentina under 90–talet. Min första proffsturnering gjorde jag –96. Padeln kommer ifrån Mexico men under 90–talet exploderade sporten i Argentina.

Hur stor är sporten i världen?

– Det största landet just nu är Spanien, där är Padel den näst största sporten i landet efter fotbollen med över fyra miljoner spelare, och den växer och växer.
2012 blev Poggi världsmästaren i en turnering som han beskriver som sin bästa i karriären. Det är en turnering som han aldrig kommer att glömma. I år har det inte gått lika bra för Poggi.

– Min säsong är över. Det är bara en turnering kvar det här året och det är Master Final. Där för endast åtta tävlande par plats. Det här året slutade jag och min partner på 15:e plats så vi får inte spela i Master Finalen vilket är synd.

Nu är du på besök i Västerås, hur viktigt är det att sprida kunskapen om Padel?

– Det är väldigt viktigt att lära ut om sporten. Jag tycker om att lära ut till andra och jag hoppats att andra spelare lär ut till barnen som börjar att spela Padel, avslutar Fernando Poggi.

Åsa Svensson från Västerås Padelcenter var naturligtvis glad över att Poggi valt att gästa Västerås och hon är glad över hur fort Padeln har växt i Västerås.
– Det är riktigt kul, Poggi spelar på World Padel Tour och är världsmästare och det är klart att han har massor att dela med sig av, säger Åsa Svensson och fortsätter.

– Vi tycker att det varit en jättefin respons från alla från att vi körde igång tidigt i höstas. Vi har mycket bokningar och positiv respons på att vi tog steget att våga öppna, vilket är jättekul. Vi tror inte att Padeln är nyhetens behag, utan vi tror att den är här för att stanna, avslutar Åsa Svensson.

Powered by Labrador CMS