VIK föll tungt i Karlskoga. Foto: STEFAN LINDGREN/Arkiv

Tio olycksaliga sekunder fällde VIK

VIK lyckades inte följa upp storsegern mot Pantern senast. BIK Karlskoga var numret större under onsdagskvällens möte i Hockeyallsvenskan och tog hem segern med 4–2.

startade piggast och hade det mesta av spelet. Men det var ändå hemmalaget som tog ledningen halvvägs in i den första perioden.

Och det skulle bli tyngre än så. Endast tio (!) sekunder senare utökade nämligen Karlskoga till 2–0 efter slarv i VIK-försvaret. Resultat stod sig perioden ut.

VIK fick sedan en drömstart på mittronden. Efter endast drygt en minuts spel hittade Mikael Frycklunds eleganta passning fram till Marcus Bergman som i fritt läge som avslutade snyggt och säkert i krysset.

Men närmare än så kom inte VIK denna kväll. Hemmalaget utökade 3–1 innan perioden var över.

Lukas Zetterberg gav visserligen bortalaget nytt hopp med sin tidiga reducering i inledningen av den avslutande perioden, men Karlskoga kunde bara några minuter senare återigen gå ifrån till en tvåmålsledning efter Oskars Bäcks andra kasse för kvällen i numerärt överläge. Sedan hade hemmalaget full koll på tillställningen och VIK var egentligen aldrig nära att gå ifatt. Marcus Dahlbom lämnade fruktlöst den gulsvarta kassen med 1.40 kvar av matchen.

Matchen i den femte omgången av Hockeyallsvenskan slutade till sist 4–2 i hemmalagets favör.

Matchfakta, Hockeyallsvenskan

BIK Karlskoga–VIK 4–2 (2­0, 1–1, 1–1)

Första perioden: 1–0 (10.33) Gustaf Franzén (Arvid Aronsson, Fredrik Forsberg), 2–0 (10.43) Oskar Bäck (Jesper Kokkonen, Fredrik Forsberg).

Andra perioden: 2–1 (1.04) Marcus Bergman (Mikael Frycklund, Jimmie Jansson), 3–1 (11.25) Fredrik Forsberg (Oskar Bäck), 3–1 (11.25) Fredrik Forsberg (Oskar Bäck).

Tredje perioden: 3–2 (1.49) Lukas Zetterberg (Johan Skinnars), 4–2 (6.10) Oskar Bäck (Fredrik Forsberg, Jesper Kokkonen) spel fem mot fyra.

Skott: 25–21 (7–11, 8–4, 10–6)