Thomas Paananen hyllar spelarna efter fredagens seger mot Pantern. Foto: STEFAN LINDGREN×1 / 2Visa bildtextBild 1 av 2

Thomas Paananen: "Roligt att vara tränare såna här kvällar"

Västerås Tidning träffade en lättad och glad VIK-tränaren efter fredagskvällens urladdning i ABB Arena. VIK vann med smått otroliga 10–3 över Pantern efter en första period som gick till historien. – Det är roligt att vara tränare såna här kvällar och det är få förunnat, säger VIK:s tränare Thomas Paananen till Västerås Tidning.

Publicerad

har haft det tufft med målskyttet i de tre inledande matcherna i Hockeyallsvenskan. Man hade endast mäktat med att göra två mål och inget av dessa var i spel 5 mot 5. Mot Pantern lossnade allt och VIK skyfflade in tio mål och var glödheta matchen igenom.

– Vi har jobbat med detaljerna runt målskyttet och vi kände någonstans att tredje perioden mot Oskarshamn var väldigt bra och vi gjorde en bra prestation mot Tingsryd, säger Thomas Paananen.

Som du säger så fanns det tendenser till det mot Tingsryd.

– Jag tycker det, pricken över i:et var att ikväll fick vi 1–0 tidigt och sedan kändes det som att killarna bara kunde släppa ner axlarna – det blev många snygga mål.

Hur var känslan i båset när puckarna bara ramlade in i Panterns mål?

– Det blev en konstig känsla. Det är inte varje dag det blir 7–0 i en period.

Det som publiken på plats fick uppleva i ABB Arena var ett rekord för historieböckerna. VIK:s 6–0 och 7–0 är det snabbaste i hockeyallsvenskans historia.

– Jag tycker att killarna börjar att få ihop gruppen bättre och bättre precis som vi hade förra året. Spelarna anammar sina roller på ett bra sätt, så jag hyllar truppen för de gör en fantastisk match rakt igenom. Det är inte lätt att spela när man leder med 7–0, det är lite dippar i andra perioden. Men jag tycker att vill höll ihop det på ett bra sätt, det är en fantastisk trupp att jobba med.

Ni fick även avsluta matchen med att göra tvåsiffrigt.

– Precis, spelarna gör en fantastisk match. De detaljer som vi jobbat med i veckan och i inledningen har de verkligen tagit till sig. De är lyhörda och vill någonting mera, det är roligt att vara tränare såna här kvällar och det är få förunnat.

Det var många som klev fram och producerade, hur viktigt är det att ha många olika målskyttar?

– Det är viktigt och det är viktigt att få igång målskyttet. Speciellt när vi bara hade gjort två mål på tre matcher. Det är bara att lyfta på hatten för spelarna, avslutar Thomas Paananen.

Vid tio tillfällen fick VIK jubla. Foto: STEFAN LINDGREN

Matchfakta, Hockeyallsvenskan

VIK–IK Pantern 10–3 (7–0, 1–2, 2–1)

Första perioden: 1–0 (0.25) Isac Skedung (Fredrik Johansson), 2–0 (1.03) Alexander Lindelöf (Mattias Beck), 3–0 (3.31) Lukas Zetterberg, 4–0 (11.06) Marcus Bergman, 5–0 (11.14) Sebastian Benker, 6–0 (14.31) Jesper Johansson (Kalle Östman, William Wikman), 7–0 (18.26) Marcus Bergman.

Andra perioden: 7-1 (08.00) Dennis Svensson (William Pethrus), 8-1 (11.42 PP) Mikael Frycklund (Alexander Younan), 8-2 (18.00) Matias Lassen.

Tredje perioden: 9–2 (07.46) Fredrik Johansson (Isac Skedung, Mikael Frycklund) 9–3 (14.21) Tony Pappila, 10–3 (17.07) Alexander Lindelöf (Fredrik Hetta)

Skott: 38–21 (17–7, 10–9, 11–5)

Utvisningsminuter: VIK: 10 Pantern: 39

Publik: 2 413.

Powered by Labrador CMS