Björklöven var sylvassa när de väl fick chansen. VIK blev nollade i dagens hemmamatch som vanns med 2–0 av Björklöven. Foto: STEFAN LINDGREN×1 / 3Visa bildtextBild 1 av 3

Effektivt Björklöven straffade VIK

Högt tempo och mycket kamp, så kan man sammanfatta lördagens match mellan VIK och Björklöven i Hockeyallsvenskan. Trots att VIK sköt hela 35 skott så var det gästande Björklöven som vann matchen med 2–0.

Publicerad

Björklöven inledde bäst och skapade oreda i :s zon i de första bytena. Gulsvart kämpade och stred för att hålla rent framför Marcus Dahlbom i VIK–kassen och sakta men säkert växte man in i matchen och jämnade ut spelet.

Efter en mållös första period var det Björklöven som tog ledningen 7.30 in i den andra perioden. Gästerna utnyttjade ett slarv från VIK som gjorde att Fredric Andersson kunde spräcka Dahlboms nolla. Efter 16.54 utökade Björklöven ledningen genom Jacob Peterson.

I tredje perioden kämpar VIK för att få kontakt utan att lyckas. Gulsvart tryckte på och vinner skotten med 9–2 i perioden och 35–21 totalt i matchen. Björklöven redde ut VIK:s anstormning och vinner matchen med 2–0. VIK:s tränare Thomas Paananen var inte allt för nedslagen efter matchen.

– Det kan jag egentligen inte vara. Jag känner att vi gör en klockren match förutom att vi inte gör några mål och jag kan inte begära mer av spelarna som tävlade hela vägen in. Det var kanske lite valpigt i de första bytena, men efter det skapade vi chanser och vinner skotten med 35–21 men vi fick inte in pucken, säger Thomas Paananen.

Vad tror du att det beror på?

– Det är svårt att säga, hade jag vetat det hade jag gjort något åt det. Vi skjuter och får upp puckarna mot blå, vi får in puckarna men deras målvakt var riktigt bra idag. Jag kan inte begära mera förutom att man hade hoppats att någon puck skulle ha ramlat in. Men vi fortsatte att gnugga och vi var förtjänta av mer än noll poäng idag, avslutar Thomas Paananen.

Matchfakta, Hockeyallsvenskan

VIK - IF Björklöven 0-2 (0-0, 0-2, 0-0)
 

1:a perioden:
2:a perioden: 0–1 (7.30) Fredric Andersson, 0–2 (16.54) Jacob Peterson (Jacob Andersson)
3:e perioden:
Skott: 35-21 (11-10, 15-9, 9-2)
Utvisningar: VIK: 3x2, IFB: 3x2
Publik: 3 184

Powered by Labrador CMS