Alexander Lindelöf har precis prickat dit slutresultatet 10–3 med sitt andra mål i matchen. Foto: STEFAN LINDGREN×1 / 2Visa bildtextBild 1 av 2

Alexander Lindelöf: "Vi gör en riktigt bra insats"

VIK:s chockstart knäckte Pantern i fredagens match i Hockeyallsvenskan. Publiken i ABB Arena fick klia sig i ögonen då VIK vann första perioden med 7–0. Matchen vann hemmalaget till slut med hela 10–3 efter att backen Alexander Lindelöf fastställt slutresultatet med sitt andra mål i matchen. – Det var länge sedan jag var med om en sådan här stor seger, säger Alexander Lindelöf till Västerås Tidning.

Publicerad

Du har ett stort antal säsonger bakom dig i , hur rankar du den här urladdningen?

– Som sagt, vi gör en riktigt bra insats. I förra matchen kände vi att vi hade något bra på gång som vi skulle ta med oss in i den här matchen. Nu var vi mer effektiva framåt och vi hade mer trafik på målet och det var något som lönade sig. Vi jobbade hårt i 60 minuter och det är nyckeln att vinna matcher och göra sitt yttersta i varje match, säger Lindelöf, och fortsätter.

– Idag blev det lite islossning och det var skönt, nu är det bara att ladda om inför nästa match. Men vi ska njuta av den här segern ikväll.

Du pratade om det här med trafiken framför kassen. Det hade ni även i den senaste matchen mot Tingsryd, vad var skillnaden idag när ni lyckades?

– Idag var vi hetare framför kassarna och vi ville ha in pucken. Det där lilla extra kanske saknades i den senaste matchen och idag var vi där till 100 procent och då ser man att det lönar sig. Det är det som gäller i varje match och varenda kväll då vinner vi matcher.

Du fick göra två mål i matchen, jag antar att det sista som innebar tvåsiffrigt på tavlan var extra skönt?

– Det är klart att det var riktigt skönt, det är kul att få göra mål. Det är skönt för självförtroendet och att laget gör en sådan grym insats och beröm till alla därinne. Jag är nöjd med kvällen avslutar Alexander Lindelöf.

Powered by Labrador CMS