Jimmie Janssons VIK hade det tufft mot mot gästande Modo. Gulsvart förlorade fredagens match med 1–4. Foto: STEFAN LINDGREN×1 / 3Visa bildtextBild 1 av 3

VIK åkte på en tung förlust mot Modo

VIK hade inte mycket att hämta i fredagens toppmöte i Hockeyallsvenskan. Gästande Modo lade beslag på alla tre poängen efter att man tagit en fullt rättvis 4–1 seger i ABB Arena.

Publicerad

VIK är inne i en lite tyngre period efter sin långa segersvit. Idag kom den tredje raka förlusten efter att man inte riktigt kommit upp i den nivå som krävdes för att rubba serietrean Modo. Kvällens bäste spelare i gulsvart, backen Jimmie Jansson, försöker att sätta ord på insatsen.

– Det var en riktigt sur förlust, framför allt när det är en sån här match runt jul där det är mycket folk på plats. Det var ett av topplagen som vi strider med lite extra så det var en sur förlust.

Hur ser du på er insats idag över 60 minuter?

– Det är lite både och, vi visste att de skulle sätta press ganska högt och vissa gånger spelade vi oss ur deras press och då fick vi ganska bra ingångar och lägen. De går hårt och ibland spelar de fast oss och vi var inte lika tajta som vi ville. I mittzon fick vi inte riktigt stopp på dem, men samtidigt som vi fick vårt mål öser vi verkligen ner dem.

Ni var ytterst nära att även kvittera till 2–2, hur ser du på det?

– Det var väldigt nära, istället vänder det och de gör mål. Det är hockey och det är små marginaler och det händer.

Ni fick slita otroligt hårt för att skapa målchanser. Modo däremot hade både tur och skicklighet vid sina mål. Hur tungt var det att de straffade er efter att ni tryckt på?

– Vi kämpade och slet och sedan hade vi en bra period som jag var inne på efter målet, då kändes det som att nästa mål skulle vara vårt. Sedan vänder de och får in en puck som vi inte alls hade planerat i ett sånt skede av matchen, säger Jansson och fortsätter.

– Underläge med tre mål inför tredje är ingen omöjlighet att ta ikapp. Vi visste att vi kunde med den perioden vi hade efter vårt mål, skulle vi hitta det spelet skulle det absolut gå att hitta fler mål. Men som sagt det var små marginaler där och Modo är ett bra hockeylag.

Kan man ta med sig något positivt från dagens match?

– Det kan man alltid göra. Det gäller att ta läropengar när man förlorar, det är så lag utvecklas och lär sig. Vi var inne i en riktigt bra svit med nio raka segrar och nu har vi torskat tre, det är nu vi prövas som grupp och hur vi kan hämta oss ifrån det, avslutar Jimmie Jansson.

MATCHFAKTA, HOCKEYALLSVENSKAN

Västerås IK–Modo Hockey 1-4 (0-1, 1-3, 0-0)

Första perioden: 0–1 (12.32) Patrik Karlkvist (Jonathan Johnsson).

Andra perioden: 0–2 (03.40) Jonathan Johnsson (Mathias From, Patrik Karlkvist) spel fem mot fyra, 1–2 (10.45) Jimmie Jansson (Kelsey Tessier) spel fem mot fyra, 1–3 (15.03) Kalle Jellvert (Henrik Björklund), 1–4 (19.45) Jonathan Johnsson (Patrik Karlkvist, Max Wahlgren).

Tredje perioden:

Skott: 25-26

Utvisningar: VIK: 6x2, Modo: 5x3

Powered by Labrador CMS