Gratis träning. Under sommaren kommer det att hållas fria träningspass i Sala Stadspark.
Gratis träning. Under sommaren kommer det att hållas fria träningspass i Sala Stadspark.

Träningsglädje för alla i Sala stadspark i sommar

I tisdags drog sommarträningen i Sala stadspark igång, ett projekt som uppmuntrar till gratis träningsglädje för alla.

Publicerad

Varje tisdag från den 13 juni till den 18 juli klockan 19.00-20.00 bjuder Sala kommun i samverkan med YogaSala, GymMix, WellneZ by Anna och Grundstyrka in till sommarträning i stadsparken.

– Upplägget är att föreningar och företag som bedriver gruppträning i olika former erbjuder gratisträning i stadsparken. Kultur & fritid samordnar och marknadsför. Vill man vara med i framtiden så är det bara att kontakta mig, säger Eleonor Eklund, aktivitetssamordnare på Kultur & Fritid i Sala kommun.

Den 13 juni höll Wellnez by Anna och GymMix i ett zumbapass, vilket var det första tillfället för sommaren.

– Vi fick en härlig start på sommarträningen i tisdags med massa energi trots alla knott som också ville vara med. Vi hoppas det blir bättre framöver men långa byxor och myggmedel kan vara bra. Det var svårt att räkna alla som rörde på sig men jag tror att vi var strax under 40 personer, fantastiskt roligt, säger Eleonor och fortsätter:

– Platsen i stadsparken är i år ny, sommarträningen är i år intill skateparken och vår sommararena som dagtid är öppen för barn och ungdomar med massa roliga aktiviteter. Så vi har rörelse för alla åldrar.

Det främsta syftet med sommarträning i stadsparken är att skapa träningsglädje.

– Det är ett lättsamt och roligt sätt att röra på sig, alla kan vara med. Det är gratis och ingen föranmälan. Bara att komma. Att röra på sig är viktigt för att vi ska fortsätta att må bra. I Sala har vi både föreningar och företag som erbjuder fantastisk gruppträning och sommarträningen kan vara ett sätt att ta första steget och komma i kontakt med de olika aktörerna, säger Eleonor Eklund.

Powered by Labrador CMS