Mellan den 4 och 8 mars skickar Skatteverket ut deklarationen till alla som har anmält digital brevlåda. Foto: Skatteverket

Snart skickas deklarationen ut till de digitala brevlådorna

Sista dag att registrera sig för att få sin deklaration digital är 3 mars.

Publicerad

Ett tidigt men säkert vårtecken är att deklarationssäsongen börjar dra igång. Om man väljer den digitala vägen kan man dessutom få sin deklaration så tidigt som nästa vecka.

Den 3 mars är sista dagen att skaffa digital brevlåda för att få deklarationen digitalt utskickad.

– Den digitala deklarationen kommer tidigare och den som ska ta fram underlag för att göra eventuella ändringar får mer tid på sig. Även den som bara ska godkänna sin deklaration får mer tid att kontrollera att alla uppgifter stämmer, säger Monica Rönnberg på Skatteverket i Västerås.

Den som har digital brevlåda får sin deklaration redan mellan den 4 och 8 mars. Deklarationen finns också som pdf på Mina sidor för alla senast den 8 mars. Pdf:en kommer att innehålla samma uppgifter som deklarationen som skickas till digital eller fysisk brevlåda. Oavsett om deklarationen bara ska godkännas eller om den innehåller ändringar rekommenderar Skatteverket alla att deklarera digitalt. 

– Den som deklarerar digitalt, det vill säga genom att använda e-tjänsten, appen, eller genom att sms:a eller ringa, kan göra det oberoende av plats och får direkt en kvittens på att deklarationen är lämnad. I e-tjänsten får du också hjälp med automatiska beräkningar. Deklarationen öppnar den 19 mars.

Powered by Labrador CMS