Malin Gabrielsson (KD) har tilldelats ett tungt uppdrag av regeringen.
Malin Gabrielsson (KD) har tilldelats ett tungt uppdrag av regeringen.

Politiker från Västmanland får tungt uppdrag av regeringen

Regionråd Malin Gabrielsson (KD) har blivit utsedd av regeringen att som en av sex representanter för landets regioner delta i ”Huvudmannagruppen för behovsanpassad styrning med kunskap avseende hälso- och sjukvård och socialtjänst”. Det uppmärksammades vid dagens Regionstyrelse.

Publicerad

 – Det är naturligtvis en stor ära att partiet har nominerat mig till detta uppdrag. Men jag är särskilt glad för att få föra Region Västmanlands talan i ett nationellt sammanhang som rör något så viktigt som att sprida kunskap än bättre, säger Malin Gabrielsson i ett pressmeddelande.

Gruppen där Malin Gabrielsson kommer ingå har till uppgift att informera ”Rådet för styrning med kunskap” om områden där det finns behov av statlig styrning. Rådet leds av Socialstyrelsen. 

– Att kunskap sprids mellan myndigheter och olika sjukvårdande verksamheter så att den når den enskilda patienten är något av det viktigaste för att vården ska vara lika god oavsett var människorna bor i Sverige. Just jämlik vård har alltid varit en hjärtefråga för mig som kristdemokrat, avslutar Malin Gabrielsson.

Powered by Labrador CMS