Podd i Hallstahammar med fakta om kommunens roll: ”Inte så enkelt”

Genom den nya podcasten ”Vi är Hallstahammars kommun” vill man sprida information om vad kommunen gör och hur man arbetar med olika frågor.

Publicerad

Det är inte första gången Hallstahammars kommun använder podcast som format för att nå ut med information.

– Hallstahammars kommun har arbetat med poddformatet även tidigare, till exempel i vårt arbete med medborgardialog. Därför var det naturligt för oss att tänka i poddtermer när vi nu vill belysa hur en kommun arbetar med olika frågor, till exempel ekonomi, kundbemötande, hur vi bygger och förvaltar våra byggnader, hur vi arbetar med att vara en äldrevänlig kommun och mycket annat, säger Ulrika Säfström Sunnerfelt, kommunikations och kundcenterchef på Hallstahammars kommun.

Nyligen släpptes ett avsnitt om hur kommunal ekonomi fungerar.

Hur kommer det sig att ni öppnar med ett avsnitt om kommunal ekonomi?

– Valet att börja med kommunal ekonomi var enkelt då vi vet att just ekonomi är en viktig fråga för många människor, framför allt i nuläget när de flesta av Sveriges kommuner brottas med budgetfrågor och besparingskrav. Vi har försökt hålla just detta avsnitt allmänt kring hur den kommunala ekonomin fungerar och hur de sämre tiderna påverkar kommunerna och våra verksamheter. Kommunal ekonomi är inte alltid helt enkel att sätta sig in i. Vi får, i likhet med många andra kommuner frågor och funderingar kring hur kommunal ekonomi fungerar och vi tror att just poddformen kan öka förståelsen och göra informationen lättillgänglig för fler människor.

Avsnittet om kommunal ekonomi gästas av Magnus Uhlin som arbetar som ekonomistrateg på kommunstyrelseförvaltningen i Hallstahammars kommun. Återkommande programledare är Magnus Tannergren, kommunikatör på Hallstahammars kommun.

– Tanken är att komma med nya avsnitt åtminstone varje månad. För att öka tillgängligheten ser vi också till att podden textas. Programledare kommer alltid att vara vår kommunikatör Magnus Tannergren som har arbetat med podformat i många år. Du som lyssnar på podden kommer att få möta både chefer och medarbetare inom Hallstahammars kommun som arbetar med frågor som är viktiga för dem som lever och verkar här, säger Ulrika Säfström Sunnerfelt.

Powered by Labrador CMS