De nybyggda husen på Eriksborg i Västerås kan utses till Årets vackraste nyproduktion i Arkitektupprorets omröstning.

Vedbo kan vinna årets vackraste nyproduktion

Nyproduktionen på Eriksborg i Västerås är ett av tolv nominerade bidrag till Arkitektupprorets pris ”Årets vackraste nyproduktion”.

Publicerad

Varje år ordnar Arkitektupproret omröstningar gällande byggnader, det kan röra sig om Sveriges vackraste torg, den fulaste eller vackraste byggnaden någonsin, den fulaste respektive vackraste staden och så vidare. Nu är Vedbo nominerad i kategorin Sveriges vackraste nyproduktion.

Byggaktör för projektet är I Am Home och Rikshem, arkitekt är E/S-A Arkitekter.

Motiveringen lyder:

"I stadsdelen Eriksborg, ungefär 5 km norr om Västerås, har byggbolaget I Am Home i samarbete med E/S-A Arkitekter och Rikshem utvecklat dessa moderna hyreshus vars utformning flörtar med äldre arkitekturepoker. I Am Home är härmed ett byggföretag som verkligen förtjänat sitt namn – dessa bostäder kommer nog att få många lyckliga hyresgäster att känna sig hemma. Västerås stadskärna är utan tvekan en av landets mest förstörda, liksom Gävle och Göteborg misshandlades staden brutalt under de rivningivrande arkitekternas och byggherrernas skräckvälde under 50-och 60-talen. Därför är det ett extra stort nöje att just i denna stad se ett projekt som föregår med gott exempel på alla sätt och vis."

Powered by Labrador CMS