Hotel Esplanade har bytt namn till Sure Hotel Studio Esplanade Rooms & Longstay. Foto: Jonas Edberg

Västeråshotellet skyltar om – satsar på "longstay"

Västeråshotellet har skyltat om. Med nytt namn och ett helt nytt koncept hoppas det tidigare Hotel Esplanade locka en delvis ny publik. – Redan innan pandemin hade vi funderat över hur vi skulle kunna möta behovet av longstay och enklare hotellboende mitt i Västerås city, säger hotellets vd Tobias Hultberg.

  • Publicerad 20:10, 6 apr 2021

BWH Hotel Group där Best Western Hotels & Resorts ingår utökar sin portfölj ytterligare och presenterar konceptet Sure Hotel Studio. Först ut i Skandinavien är Hotel Esplanade i Västerås, vilka i samband med lanseringen även byter namn till Sure Hotel Studio Esplanade Rooms & Longstay.

Sure Hotel Studio är det senaste tillskottet i Best Westerns utbud där hotellgästerna har möjlighet att boka ett bra och prisvärt långtidsboende.

– Vi har märkt av en ökad efterfrågan kring långtidsboende, både gällande affärs- och privatresenärer. Att utöka vårt erbjudande med konceptet Sure Hotel Studio känns därför som ett naturligt steg dels för att bemöta våra gästers önskemål, dels för att stärka vårt utbud ytterligare, säger Johan Michelson, vd för BWH Hotel Group, Skandinavien i ett pressmeddelande.

Först ut i Skandinavien med det nya konceptet är Sure Hotel Studio Esplanade Rooms & Longstay i Västerås, tidigare Best Western Hotel Esplanade. Under pandemin har hotellet drabbats hårt men nu öppnas dörrarna igen med ny inriktning och nytt namn.

Det nya greppet kring hotellet innebär att man nu kan erbjuda ett bekvämt långtidsboende samtidigt som man har utbudsanpassat hotellet för att kunna erbjuda ett prisattraktivt alternativ. Den nya satsningen innebär bland annat att frukostservering samt receptionspersonal i stället erbjuds på det närliggande systerhotellet Best Western Plus Hotel Plaza.

– Redan innan pandemin hade vi funderat över hur vi skulle kunna möta behovet av longstay och enklare hotellboende mitt i Västerås city. I och med det nya konceptet följer vi dels trenden och efterfrågan om valmöjligheten att betala för den service man önskar, samtidigt som hotellen nu kompletterar varandra på ett tydligare sätt, säger Tobias Hultberg, vd för Sure Hotel Studio Esplanade Rooms & Longstay och Best Western Plus Hotel Plaza i pressmeddelandet.

Sure Hotel Studio Esplanade Rooms & Longstay, erbjuder 76 hotellrum försedda med nya sängar, minikylskåp, ny lobbymiljö där gästerna själva kan värma mat, dricka kaffe eller umgås med kollegor.

Tjänster som extra städning, frukostbuffé, gym, spa, à la carte restaurang, Lobbybar och Skybar finns på systerhotellet Best Western Plus Hotel Plaza.

Önskar man en arbetsplats så erbjuds plats på närliggande B26 coworking som också ingår i koncernen. Hotellet välkomnar även de gäster som bara vill stanna en eller ett par nätter.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Senaste nytt

Visa fler

BUSINESS

Ny stor etablering – Västerås på väg att bli ett livsmedelskluster

Ica och Hilton finns redan på Hacksta. Nu etablerar sig en ny jätte inom livsmedel på området. Det är är Finax som planerar att starta en kvarn och produktionsanläggning under 2022. – Det finns...torsdag 15/4 11:08

Tidigare riksdagspolitikern klar för nytt toppjobb

Anna Wallén, socialdemokrat och tidigare riksdagsledamot för Västmanland, har rekryterats som ny näringspolitisk expert till svenska besöksnäringen branschorganisation Visita. – Vi är mycket glada åt...måndag 12/4 14:13

Klart med ny vd till Almi

Det blir Mikael Fällman som blir ny vd för Almi Företagspartner Mälardalen. Fällman kommer från rollen som affärschef på Almis kontor i Västerås.torsdag 8/4 11:09

De kan bli Årets företagare i Sura

Nu ska Årets företag i Surahammar utses. I veckan släppte Företagarna nomineringarna till priset.söndag 28/3 21:20

SMAKFULLT

Amerikanska mackor på menyn i Slakteriet

Slakteriet Saluhallen har fått ännu ett nytillskott. Det är sandwichrestaurangen Sidewalk Sandwiches som drivs av Linus Lööw som öppnade fredagen den 12 februari Linus Lööw vill att man ska känna det...lördag 20/2 8:36

Startade salladsboomen – nu öppnar de på Erikslund

Salladshjältarna fortsätter kampen mot snabbmatszombisarna Det är salladsboom i Västerås! Och de som startade trenden i Västerås var Salladsmagasinet på Hälla. Nu tar företaget ett nytt steg och expanderar verksamheten. – Nästa år öppnar vi även på...lördag 28/11 8:52

Ny bistro öppnade – i containerboxarna

En bit utanför Erikslunds shoppingcenter vid E18 mot Köping ligger den nyöppnade vägkrogen Bistro Box. Restaurangen har ett säreget, intressant utseende där den yttre designen ser ut att bestå av...fredag 27/11 10:36

QUIZ

Nu är musikfesten igång – testa dina Mello-kunskaper

QUIZ: Vad kan du om Västeråsbidragen i Melodifestivalen? Under åren har ett antal västeråsare varit med och satt färg på Melodifestivalen, inte minst Loreen som gick hela vägen och vann Eurovision Song Contest med sin låt Euphoria. Frågan är hur mycket du...lördag 6/2 20:00

E-TIDNING