Svenska Spel

Västeråsare skulle gå till sängs – upptäckte Lottovinst på 3,9 miljoner

Lördagens Lottojackpot delades mellan två spelare som vann närmare fyra miljoner kronor vardera. Den ena vinnaren var en Västeråsare i 40-årsåldern som upptäckte vinsten precis innan läggdags. − Det tog en stund att somna sen, säger mannen med ett skratt via ett pressmeddelande från Svenska spel.

Publicerad

Med sju rätt på Lotto 1 kammade spelare i Västerås och Bollnäs hem 3 959 785 kronor vardera under lördagskvällen. Västeråsaren fick upp ögonen för vinsten då han rättade sitt spel i telefonen strax innan läggdags.

− Det är helt ofattbart! Jag har inte riktigt fått det att sjunka in ännu, det är sådant man bara drömmer om. Min fru var övertygad om att något blivit fel, berättar mannen då Svenska Spel Turs vinnarkommunikatör får tag på honom över telefon.

Västeråsaren prenumererar på ett antal Lottorader sedan några år tillbaka, men det var inte på dessa rader han vann.

− De vinnande numren fanns bland några extrarader som jag brukar lägga in ibland, berättar han.

För flerbarnspappan i 40-årsåldern har mångmiljonvinsten förstås positiv inverkan på framtiden.

− Först och främst ska vi betala av några lån. Sen är tanken att vi ska investera i ett nytt eget boende och att barnen ska få en rejäl slant på sina konton, berättar vinnaren.

Svenska Spel Turs vinnarkommunikatör Martin Ridderstolpe var den som gratulerade Västerås senaste miljonvinnare.

− Västerås har haft gott om tur på Lotto under året! Sammanlagt har nu åtta vinnare spelat hem miljonvinster på Lotto och Andra Chansen, säger han.

Västeråsaren som vann närmare fyra miljoner kronor önskar vara anonym.

Powered by Labrador CMS