Summer Meet. Den årliga bilträffen är ett av Västerås största arrangemang.

Västerås stad stöttar Summer Meet – går in med 700 000 kronor

Nu är det klart. Västerås stad fortsätter bidra med åtgärder för 700 000 kronor under Västerås Summer Meet 2023. Det skriver Västerås stad på hemsidan.

Publicerad Senast uppdaterad

Vi gör det här för att västeråsarna ska ha en stad som fungerar under de här dagarna

Alf Westerdahl, evenemangschef
på Visit Västerås

I uppgörelsen är det beslutat att Västerås stad samarbetar med Polismyndigheten för att underlätta trafikflöden och avspärrningar under bilträffen. Staden kommer vidare att placera ut toaletter samt stärka upp renhållningen och återställning av cruisingsträckan som genomförs på Västerås gator. Budgeten för åtgärderna kommer likt föregående år att ligga på cirka 700 000 kronor för Västerås stad.

– Vi gör det här för att västeråsarna ska ha en stad som fungerar under de här dagarna och vi vill att staden ska vara ren och fin efter, säger Alf Westerdahl, evenemangschef på Visit Västerås i nyheten på Västerås stads hemsida.

Västerås stad kommer inte att vara medarrangör av Västerås Summer Meet.

– Vi såg år 2020 över vårt engagemang i bilträffen och kunde då konstatera att vårt stöd till Västerås Summer Meet var betydligt större än andra kommuners stöd till liknande bilträffar i andra städer. Dessutom såg vi att det vanligaste är att det är samma arrangör av både bilträffen och cruisingen. Stödet var även betydligt större än det kommunen ger till andra stora evenemang som arrangeras i Västerås, säger Alf Westerdahl.

Powered by Labrador CMS