Den 23 september är det dags för Retrogathering igen.

Super Mario-tävling och SM i Pong vid mässa för gamers

Den 23 september fylls Växhuset av samlare, spelare och övriga entusiaster av äldre tiders datorer och TV-spel när det är dags för Retrogathering igen.

Publicerad

Mässan arrangerades första gången 2006 och har arrangerats årligen sedan dess, med undantag för pandemiåren 2020 och 2021.

– Vi har hållit på sedan 2006, första året i Västerås och sen var vi i Alviks Medborgarhus i Stockholm i några år. Sedan 2012 arrangerar vi här i Västerås, säger Michael Berglund som är ordförande i föreningen.

De försöker arrangera två mässor per år, en på våren och en på hösten.

– Den på våren är lite mindre och är mer inriktad på hem- och mikrodatorer och den på hösten är större med mer allmän inriktning på äldre TV-spel och datorer.

Retrogathering lockar med marknad, utställningar, spelavdelning, en föreläsning av hedersgästen Carl-Henrik Skårstedt, SM-tävling i Pong och tävling i Super Mario Bros. Man kan även spela i arkad- och flipperspel under hela dagen.

– Några programpunkter är tidsbundna, som föreläsningen, auktionen och tävlingarna.

På marknaden finns det två typer av säljare, företag och privatpersoner, förklarar Michael Berglund.

Marknaden brukar vara väldigt populär och därför öppnar mässan 30 minuter tidigare för medlemmar, så att de får ett mervärde i sitt medlemsskap.

Pong-SM har man arrangerat i samband med mässan sedan 2007, där är det föranmälan som gäller via www.retrogathering.se. De andra tävlingarna kan man anmäla sig till på plats.

Vad är din förhoppning inför höstens mässa?

– Att folk ska komma hit. Vi har flera trogna besökare från hela landet som har hängt med sedan 2007, men det är en utmaning att nå ut genom bruset så att man syns.

Powered by Labrador CMS