CITYKILLAR "Vi vill satsa på Västerås city och är så glada för att kunna göra det", säger Sebastian Eriksson och Daniel Johansson som öppnar restaurang i Handelsbankens gamla lokaler i hörnet Vasagatan/Smedjegatan. Foto: Sofie Tejre

Restaurang flyttar in i bankens lokaler: "Vi gör en storsatsning i city"

Ut med Handelsbanken – och in med en ny restaurang. Temat blir franskt med långkokad snabbmat och tanken är att man ska vara öppna från tidig morgon till kväll. – Det ska bli folkligt, enkelt och casual. Det ska kännas som det är lätt att slinka in här, säger Sebastian Eriksson.

Publicerad

Ut med Handelsbanken – och in med en ny restaurang. Temat blir franskt med långkokad snabbmat och tanken är att man ska vara öppna från tidig morgon till kväll.– Det ska bli folkligt, enkelt och casual. Det ska kännas som det är lätt att slinka in här, säger Sebastian Eriksson.

Bakom den nya satsningen står Sebastian Eriksson, som drivit Chantal i Västerås i flera år, och Daniel Johansson som har en lång bakgrund inom restaurang och som leverantör.

– Vi kommer att öppna en restaurang kombinerat med kafé och bar. Vår tanke är att vi ska öppna tidigt på morgonen och ha öppet till kvällen. Vi ska ha dagens lunch, middag och även avhämtning. Vårt fokus är att det ska vara tillgängligt, ett franskt krypin, säger Daniel Johansson.

Man kommer att använda cirka 250 kvadratmeter av Handelsbankens gamla lokaler på Vasagatan, vilket motsvarar ungefär halva nedervåningen. Vilken verksamhet som flyttar in i resterade del är i nuläget inte klart.

"Slowcooking fastfood"

Restaurangen kommer att ha rättigheter, även om man inte kommer ha som huvudfokus att vara en cocktailbar. I matväg kommer man hamna i det franska köket och satsa på "slowcooking fastfood" som man kallar det.

– Den maten som vi i huvudsak kommer att servera är mat som vi lagar i låg temperatur under lång tid men den ska serveras lite mer fastfood-aktigt, säger Sebastian Eriksson.

Vilket namnet på den nya restaurangen blir är inte klart, men vad som är bestämt är att det inte blir något nytt Chantal. Chantal kommer att finnas kvar i sin nuvarande verksamhet som sysslar med catering, men kommer inte att öppnas som något nytt kafé.

– Chantal går i pension nu. Chantal är min mamma, hon är över 70 år nu och hon har så mycket att lära oss. Men det här kommer att heta och bli något annat, säger Sebastian Eriksson.

Nu börjar en omfattande renovering av lokalerna och man siktar på att öppningen kommer att ske tidig vår 2021, lagom till att uteserveringarna börjar öppna. Restaurangen kommer att ha en sådan längs med Smedjegatan.

– Det är ett fantastiskt läge. Vi är citykillar, vi tror stenhårt på city och vill vara verksamma här. Vi har fått möjligheten att göra det här tillsammans med en fastighetsägare som verkligen ställer upp, utan det hade man inte vågat, speciellt inte som läget är nu, säger Sebastian Eriksson.

Powered by Labrador CMS