Flagghissning. Joni Dawd och skolans rektor Trine Mie Mattsson hissade flaggan.

På Kunskapsskolan är rörelseglädje i fokus

Sedan januari har Kunskapsskolan Västerås varit en certifierad Generation Pep-skola. Det firades en solig torsdag i maj med flagghissning, roliga aktiviteter och kändisbesök.

Publicerad

Generation Pep ger skolor stöd i arbetet med att införa mer fysisk aktivitet och hälsosamma matvanor under skoldagen. För varje avklarat område finns möjlighet till belöningar och om arbetet innefattar alla sex områden för alla elever på skolan väntar bland annat ett diplom från Generation Pep signerat Carolina Klüft och Prins Daniel, samt att skolan får möjlighet att certifiera sig som en Generation Pep Skola.

Mohamed Al Hakim.

I början av året certifierades Kunskapsskolan i Västerås och det firades ordentligt under torsdagen.

– Vi har en massa aktiviteter som uppmuntrar till fysisk rörelse idag, säger Joni Dawd som har en stor del i skolans certifiering.

Bland annat fanns en hoppborg, balansbräda och en station där barnen fick skjuta mål med antingen fotboll, innebandy eller handboll.

Barnen fick även chans att träffa TikTok-kändisarna Birre, Darkvader och Moe. Fotbollsdomaren Mohamed Al Hakim gjorde ett gästspel och pratade om vikten av att respektera varandra.

Klättring. Barnen klättrade i hoppborgen.

Hur känns det att kunna fira det här?

– Det känns helt fantastiskt, Joni har jobbat jättehårt för att få till det här certifikatet som vi fick i början av året. Vi har hissat flaggan och ordnar alla de här roliga aktiviteterna. Det är viktigt att vi uppmuntrar eleverna till att röra sig så att de förstår vikten av det, säger skolans rektor Trine Mie Mattsson.

En av dagens aktiviteter var att springa runt en kilometer.

– Barnen får springa och tjäna in makaroner som omvandlas till enkronor som vi sedan skänker till Barncancerfonden som en symbolisk summa, säger Joni Dawd.

TikTok-kändisarna Birre, Darkvader och Moe besökte skolan och hjälpte till.
Världsmästaren Mike Malmer instruerade i kampsport.
Powered by Labrador CMS