Bokaktuell. Arne Olofsson utgör ena hälften av författarduon bakom pseudonymen Aron Olnafors.
Bokaktuell. Arne Olofsson utgör ena hälften av författarduon bakom pseudonymen Aron Olnafors.

Olnafors högaktuell med ny kåserisamling

Under pseudonymen Aron Olnafors har västeråsarna Arne Olofsson och Lars-Gösta Nauclér gett ut nio böcker, varav en av dessa är kåserisamlingen 34 nyanser av tweed. Mer än 10 år senare släpper duon sin andra kåserisamling Bränn alla mina kåserier.

Publicerad

Fyra år har gått sedan Arne Olofsson och Lars-Gösta Nauclér avslöjade att de tillsammans ligger bakom pseudonymen Aron Olnafors som skrivit åtta humoristiska deckare samt kåserisamlingen 34 nyanser av Tweed.

Nästa lördag ger Olnafors ut sin andra kåserisamling. 34 nyanser av tweed släpptes 2012 och kompletteras nu med Bränn alla mina kåserier.

Framsidan på den nya boken.
Framsidan på den nya boken.

– 2012, det är mer än 10 år sen, konstaterar Arne Olofsson.

Innehållet i den nya boken är samlat sedan den första boken släpptes.

– Idéerna kommer från verkligheten, antingen kopplat till oss själva eller företeelser man noterar i sin omgivning. Det har kommit löpande med innehållet, ibland skriver man kåserier till tidningen och ibland skriver man bara för skrivandets skull, och till slut har man såpass många kåserier att man kan sätta ihop en bok och det var så det var nu.

Arne och Lars-Gösta hoppas att läsarna uppskattar att det är lättsamt och enkelt att läsa

.– Det här gör vi för att vi tycker att det är roligt och för att vi vill underhålla. Något jag tror är väldigt bra med just kåserier är att om man läser innan man ska sova kan man begränsa det till bara ett eller två kåserier, det är enkelt att bara lägga ifrån sig boken och man gör det dessutom med en lätt känsla.

Hur skiljer sig skrivprocessen mellan en humoristisk deckare och en kåserisamling?

– Bra fråga, på sitt sätt gör det ju det. I och med att om du skriver en roman måste du ha någon form av persongalleri, lägga ett skelett och en grund på något sätt. Tänka att det ska leda framåt. Ett kåseri är begränsat, där har man en idé, håller sig inom den och försöker få till en knorr på slutet. Det är en kortare story så man behöver inte hålla koll på alla ledtrådar.

Den 9 december kommer Arne Olofsson tillsammans med Magnus Ottosson och Marianne Cedervall var huvudakter på en boksignering på Café Mosaic. Efter det finns boken att köpa överallt där man köper böcker.

Powered by Labrador CMS