Västerås Run. Ny löpartävling i höst i Västerås, signerat gänget bakom Västerås Swinrum. Här en bild från starten av ett swimrun-lopp vid Björnögården för några år sedan.
Västerås Run. Ny löpartävling i höst i Västerås, signerat gänget bakom Västerås Swinrum. Här en bild från starten av ett swimrun-lopp vid Björnögården för några år sedan.

Ny löpartävling till Västerås i höst: ”Rolig utmaning för den genomsnittliga motionären”

I augusti ser en ny löpartävling dagens ljus i Västerås. Västerås Run kommer att avgöras parallellt med Västerås Swimrun den 17 augusti.

Publicerad Senast uppdaterad

Västerås Swimrun är ett initiativ som etablerades 2016 och numera är en av Sveriges mest omtyckta swimruntävlingar och kvaltävling till VM i Swimrun, “Ö till Ö”. 

Nu vill gänget bakom tävlingen få ännu fler människor att röra på sig och uppleva Västerås fina natur och drar därför igång en ny tävling som innehåller allt det roliga från Västerås Swimrun, förutom simning, skriver arrangören i ett pressmeddelande.

– Det blir en rejäl men rolig utmaning för den genomsnittliga motionären, säger Simon Zmrzlak som är med och arrangerar tävlingen.

Deltagarna kommer att åka färja ut till Gäddeholm och därifrån ta sig tillbaka till Västerås med målgång vid Kokpunkten. 

De deltagande löparna kan välja att springa 14 eller 33 km och vägen tillbaka går över såväl stock och sten som snabb asfalt. 

– Vi har fått feedback från många att de gärna vill vara med och uppleva Västerås Swimrun men inte kan simma så långt (upp till 5 km, reds. anm.), så vi hoppas att de vill komma och bara springa istället och uppleva den stämning som vi lyckas bygga upp under tävlingen, fortsätter Zmrzlak.

Löptävlingen Västerås Run går av stapeln samtidigt som Västerås Swimrun den 17 augusti och delar målgång och tävlingsarena. 

“Det kommer att bli ett intimt och trevligt lopp med toppenstämning”, lovar arrangören avslutningsvis.

Powered by Labrador CMS