MDH-studenternas hjärta klappar för för Musikhjälpen. Jesper Seiler, Jessica Tallbacka och Elin Jonsson från studentkårens projektgrupp. Foto: Jonas Bergkvist

Musikhjälpen skriver historia i Västerås – då satsar MDH stort

För första gången är en högskolestad värdstad för Musikhjälpen. Det har triggat igång såväl studenter som medarbetare på Mälardalens högskola. Den interna och prestigefyllda utmaningen om vem som kan bidra mest är i full gång. – Det kändes självklart att vi skulle engagera oss, säger Danijela Franjkovic, projektledare för MDH:s Musikhjälpen-insamling.

  • Publicerad 14:02, 30 nov 2019

16 000 studenter – 1 000 medarbetare.

När Mälardalens högskola med full kraft mobiliserar för att samla in pengar till Musikhjälpen är det med en minst sagt bred trupp.

– Tänk bara om alla studenter kunde skänka varsin tjuga, då har vi plötsligt över 300 000 kronor, säger Elin Jonsson, Jessica Tallbacka och Jesper Seiler från studentkårens projektgrupp.

Vi träffas i Kårhusets pub vid högskolan i Västerås.

Det var här som MDH-studenterna i lördags lyckades ta sig ikapp och förbi medarbetarna efter att ha anordnat en Musikhjälpen-pub och en så kallad flash-swish.

– De var en mäktig stämning härinne med ett enormt jubel när Elin ropade ut att 12 000 kronor var insamlat bara under pubkvällen och att vi hade gått om lärarna, säger Jessica Tallbacka.

På sajten bossan.musikhjalpen.se/topplistan kan man följa matchen mellan studenterna och medarbetarna.

Vid lunch i torsdags låg studenterna på plats 14 i Sverige med 447 bidrag och totalt 26 547 insamlade kronor, två placeringar före medarbetarna med sina 18 265 kronor fördelat på 144 bidrag.

Men minst lika glädjande var att så många studenter slöt upp i lördags, tycker projektgruppen.

– Vi hade aldrig kunnat drömma om att det skulle komma så mycket folk. Det här gemensamma engagemanget kring Musikhjälpen har gjort att många vill komma och umgås och det skapas en härlig gemenskap. Vi är jätteglada för det, säger trion.

Engagemanget är det viktiga, tycker de. Det menar även Danijela Franjkovic som är projektledare för MDH:s Musikhjälpen-insamling.

– Vi har inte satt något specifikt insamlingsmål, utan det viktiga är att vi gör detta tillsammans och att engagemanget är stort.

Att historia skrivs i och med Musikhjälpens entré i Västerås bidrar också till ett ökat intresse.

– Vi tycker att det är roligt att det är första gången som en högskolestad är värdstad för Musikhjälpen. Det gör oss extra peppade och det kändes självklart att både högskolans studenter och medarbetare ville engagera sig, säger Danijela Franjkovic.

Elin Jonsson, Jessica Tallbacka och Jesper Seiler gläds åt att Västerås fått värdskapet.

– Det är jättekul! Nu längtar man bara tills buren kommer upp. Det är knappt så man hunnit fatta att det är sant, det är nog först när den är på plats som det blirverkligt, säger de.

Hur viktigt känns temat ”Sex är inte ett vapen”?

– Jätteviktigt. Även om det handlar om krig och konflikter känns det ändå väldigt nära och man kan relatera till det ur så många andra, mer vardagliga aspekter också. Till exempel hur sex används för att marknadsföra olika produkter, säger de.

Hur ser studentkårens engagemang ut under Musikhjälpen-veckan?

– Det vi har pratat om är att vi kommer att ha en grej utanför buren på torget. Men vi kan inte säga så mycket om det än. Vi har också bokat ett marknadsstånd på eventtorget.

Vilka artister skulle ni helst vilja se i buren?

– Timbuktu, han är väldigt mycket Musikhjälpen. Och gärna Västeråsbandet LBSB, de står för många bra saker, säger de.

För mer info och för att bidra till högskolans insamlingsbössor, se mdh.se.

Danijela Franjkovic är projektledare för MDH:s Musikhjälpen-insamling. Foto: Jonas Bilberg

Vill även få kontakt med företagen

Projektgruppen från Studentkåren söker samarbeten med lokala företag. ”Vi har massor av idéer, vi behöver bara företagens hjälp att genomföra dem. Vill du eller ditt företag exponeras för en attraktiv målgrupp på 16 000 studenter och bidra till Musikhjälpens välgörenhet?”, skriver de.

Vid intresse kan företagen höra av sig till event@mds.mdh.se

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Senaste nytt

Visa fler

BUSINESS

Västeråsaren som är 2019 års bästa "Donken-företagare"

Claes-Göran Jönsson: ”Jag är självklart stolt över utmärkelsen” Under en årlig prisceremoni utsågs västeråsaren Claes-Göran Jönsson till 2019 års franchisetagare på McDonald’s Sverige. – Jag är självklart stolt över utmärkelsen, men det som är viktigt är att vi...måndag 17/2 19:30

Krönika: "Vi kan rädda välfärden – men måste vi skämmas?"

Staffan Braw om "gåvoskam" och välgörenhet Rubriken får lite olika betydelse beroende på vilket ord vi betonar. Betonar vi vi, är det du och jag och läsarna av denna tidning (näringslivet alltså) som kan rädda välfärden. Betonar vi istället...lördag 15/2 15:50

Här är företagen som kan vinna pris under årets Guldstänk

Den 12 mars arrangeras den årliga företagargalan Guldstänk i Västerås. Under onsdagskvällen avslöjades vilka företag som har chans att vinna priser under den guldglimrande festkvällen.onsdag 5/2 20:37

Ny stor IT-affär: Iver köper Britt

I syfte att stärka sin position på den svenska IT-marknaden har Iver förvärvat det svenska IT-bolaget Britt Sweden. Förvärvet av Britt ger Iver en stärkt position i Mellansverige med nya kunder och...onsdag 5/2 14:24

SMAKFULLT

Burgarkungen satsar på vedugnspizza

Först ut i Saluhallens nya satsning Ribhaus är känt för sina prisbelönta hamburgare. Nu gör de en ny satsning och öppnar pizzeria. Detta som ett led i saluhallens nya satsning på Streetfood. – Jag har alltid haft ett stort intresse för...fredag 29/11 20:10

Rekordstor ölmässa i Västerås till helgen

”Intresset bara fortsätter att öka” Här är mässan som bara fortsätter att jäsa. När Västerås Öl & Destillat till helgen hålls för tredje gången är det med rekordmånga utställare på plats. – Intresset för öl verkar bara fortsätta, säger...onsdag 23/10 14:14

Festligt på klassiska Varda

Restaurangen Varda på Vasagatan i Västerås har efter 15 år blivit en klassisk stjärna på Västerås restauranghimmel. Smakfullt besökte citypärlan som nu växlar om till en höstmeny.onsdag 9/10 10:12

Här bjuder ”Salle” på receptet till sin berömda al pomodoro

”Det var den som gjorde att min ex-fru föll för mig” I över 40 år har han jobbat inom det italienska köket i Västerås och bland annat hyllats av italienska Köksakademin för sin gärning. Sin första tomatsås gjorde Salvatore ”Salle” Macri som nioåring....söndag 6/10 13:26

QUIZ

Nu är musikfesten igång – testa dina Mello-kunskaper

QUIZ: Vad kan du om Västeråsbidragen i Melodifestivalen? Under åren har ett antal västeråsare varit med och satt färg på Melodifestivalen, inte minst Loreen som gick hela vägen och vann Eurovision Song Contest med sin låt Euphoria. Frågan är hur mycket du...lördag 23/2 20:10

E-TIDNING