Här kommer Mötesplats SM-veckan äga rum med föreläsningar och aktiviteter. Den stora scenen som har stått på platsen de senaste somrarna ska byggas upp.

Mötesplats SM-veckan – mitt i händelsernas centrum

Den 26–30 juni är det dags för den stora idrottsfesten i stan när SM-veckan äger rum i Västerås för första gången. Mitt i tävlingsvimlet hittar alla besökare Mötesplats SM-veckan – en arena fylld med föreläsningar, inspirerande möten, gympapass och andra roliga aktiviteter.

Publicerad

Arrangemanget Mötesplats SM-veckan är ett samarbete mellan RF-SISU Västmanland, Riksidrottsförbundet och Västerås stad. Platsen är strategiskt belägen vid tävlingsområdet Färjkajen/Lögarängen i Västerås, och programmet erbjuder något för alla.

Varje dag kommer inspirerande föreläsare att finnas på plats. Bland dem återfinns profiler som Aron Andersson, Göran Adlén och Anneli Östberg. På fredagen bjuder Sofia Åhman, känd från sina gympapass på TV, in till träningspass och inspiration. Alla är välkomna att delta helt kostnadsfritt.

Madeleine Linberg Wall, ansvarig för Mötesplats SM-veckan hos RF-SISU Västmanland.

Madeleine Linberg Wall, ansvarig för Mötesplats SM-veckan hos RF-SISU Västmanland, uttrycker sin glädje över programmet:

– Vi är glada och stolta att välkomna experter, idrottsutövare och entusiaster till mötesplatsen. Här delas kunskap, erfarenheter och passion för rörelseglädje, välmående och en aktiv livsstil.

Under lördag förmiddag sätts extra fokus på aktiviteter för barn och unga. Då väntar rörelseglädje med Friskis & Svettis, maskotparad med lokala idrottsmaskotar, trolleriföreställning och mycket mer. På eftermiddagen delar Göran Adlén med sig av sin resa från soffpotatis till tävlande atlet. Dessutom blir det ett event med fokus på parasport.

– Mötesplatsen kommer att vibrera av liv och rörelse, med aktiviteter för både unga och äldre. Prisceremonier blandas med uppvisningar, intervjuer och gympapass, vilket gör området till en central del av SM-veckans idrottsfest. En fantastisk möjlighet att inspireras och delta i gemenskapen, avslutar Madeleine Lindberg Wall.

Hålltider för Mötesplats SM-veckan

Onsdag 26 juni 

12.00-13.00 ”Idrott för alla – ridsport och tävling på lika villkor hela livet”. Panelsamtal om att ridsport är för alla och att tävling sker på lika villkor hela livet med Joel Andersson, Kerstin Englund och Nissa Gustafsson.

Torsdag 27 juni 

9.30–10.00: Bamsegympa 12.00–13.00: ”Motivation i motgång”. Föreläsning med Aron Andersson.

Fredag 28 juni 

9.30–10:30: ”Sund och stark genom hela livet”. Föreläsning och gympapass med ”Gympa-Sofia” – Sofia Åhman.

Lördag 29 juni 

10.15–10.45: Rörelseglädje för barn med Friskis&Svettis. En energifylld start på dagen där barnen kan dansa till härlig musik. 11.00–12.00: Maskotparad Möt maskotar från länets idrottsföreningar. Mingel, utmaningar och fotografering. 12.00–12.30 Trolleriföreställning Förbered er på att bli förbluffade under trolleriföreställningen med den fantastiske Olle Nilsson. Magi och skratt för hela familjen! 13.00–14.00: ”Dö ung så sent som möjligt”. Föreläsning med Göran Adlén. 14.00–16.00: Event para-idrott. Möt paraidrottare och föreningar från länet.

Söndag 30 juni 

12.30–13.30: ”Hur mår du och din idrottskompis – om idrott och psykisk hälsa”. Föreläsning med Anneli Östberg.

Du hittar uppdaterad information här på RF-SISU Västmanlands webbplats.

Powered by Labrador CMS