Morgonrapporten: Lägenhetsbrand på Bäckby – VIK säkrade kontraktet

★ TORSDAG 2 FEBRUARI • Dagens väder – sol inledningsvis

Publicerad Senast uppdaterad

God morgon Västerås!

Det har hänt: Det började sent på onsdagskvällen brinna i ett kök i en lägenhet på Bäckby. En person som fanns i lägenheten fick åka med ambulans till sjukhus, men ska ha varit talbar, rapporterar P4 Västmanland. Senare under natten uppgav polisen enligt VLT att ytterligare tre personer ska ha förts till sjukhus efter branden, som kunde släckas snabbt.

Sport: VIK har säkrat nytt kontrakt i Hockeyallsvenskan. Efter en stark mittperiod hemma mot Tingsryd blev det till slut seger med 4–2. Med tre omgångar kvar av grundserien är även en slutspelsplats nära att säkras.

Så blir vädret enligt SMHI: Torsdagen inleds med klart och soligt väder. Efterhand ökar temperaturen, upp emot nio grader, men även molnigheten. Även friska vindbyar framåt eftermiddagen.

Trafikläget: Inga större störningar ute på vägarna. I tågtrafiken är det fortsatt buss som gäller för Mälartågs vardagsavgångar mot Eskilstuna och Sala på grund av banarbete. För mer information om tågtrafiken se Trafikverket.

Guiden – här är ett urval av dagens evenemang i Västerås:

Vernissage i Globals salonger

Plats: Global Living

Tid: 16.00–19.00

Vad: Vernissage med konstnärerna Jennifer Mazur, Rickard Ahlberg och Tizi Nieminen. Konstnärliga priser i baren. Utställningen pågår den 2–28 mars.

The Andrew Lloyd Webber Concert Gala

Plats: Konserthuset

Tid: 19.00–21.55

Vad: I denna kritikerrosade föreställning bjuds det på en känslomässig berg- och dalbana, framfört av fem internationellt uppmärksammade solister och en sång- och dansensemble direkt från Londons West End. Förutom solister och ensemble så tolkas musiken även av en levande orkester bestående av 14 musiker. Kvällens engelskspråkige värd leder publiken genom den musikaliska resan och förenar de olika delarna av showen.

Powered by Labrador CMS