Morgonrapporten fredag: Helgens alla evenemang

★ FREDAG 25 NOVEMBER • Helgens väder • VI-damerna föll

God morgon Västerås!

Det har hänt: Det har varit en lugn natt utan allvarligare händelser för polisen. SOS Alarm har inte larmat ut räddningstjänsten på några olyckor eller bränder.

Sport: Det var omstart i SHE igår efter EM-uppehållet. För VästeråsIrsta blev det ingen lyckad sådan. Hemmalaget Skövde vann med 27–24. VI är sexa i ligatabellen.

Så blir vädret enligt SMHI: Ett lågtrycksområde ger en mild och fuktig sydostlig luftström som innebär att det är mycket moln och på sina håll dis eller dimma. Molntäcket gör att temperaturerna inte skiftar så mycket mellan dag och natt. Dagstemperatur fortsatt runt nollan. Vädret genomgår inte några större förändringar under helgen. Det disiga och molniga vädret fortsätter.

Trafikläget: Inställt tåg till Eskilstuna 8.04, även Uppsala 7.56 men den avgången ersätts med buss. Inga olyckor inrapporterade i trafiken,.

Här är helgens evenemang i Västerås:

► FREDAG

Barnens Konstfredag – Tema: Tejp, tejp, mera tejp

Plats: Konstmuseet

Tid: 10.00–11.30

Vad: Skapa fritt kring ett tema i Konstlabbet, gå på en lekfull minivisning, eller häng i konstmuseet. Riktar sig till barn upp till 6 år, tillsammans med max en vuxen per barnaskara. Kostnadsfritt. Begränsat antal platser. Ingen föranmälan.

Burning Winter Love

Plats: Trixteatern, Sigurdsgatan

Tid: 19.00

Vad: En vacker cirkusupplevelse med eld och musik för hela familjen med Gycklargruppen Trix och Awake Projects. Följ med på ett magiskt juläventyr, berättat i lågor och toner.

Allsångskväll

Plats: Café Mosaic

Tid: 19.00

Vad: Allsångskväll med Sångkompaniet under ledning av Elisabeth Odebäck och Alf Rikner.

Brynolf & Ljung – Stalker

Plats: Konserthuset

Tid: 19.30–21.00

Vad: Som Sveriges främsta magiker har Brynolf & Ljung i ett decennium bjudit på humorladdade framträdanden som fått oss att både tappa hakan och ifrågasätta fysikens lagar. ”Stalker” blir deras första nya liveshow på 3 år och en efterlängtad återförening med publiken.

► LÖRDAG

Skridskokul

Plats: ABB Arena Syd

Tid: 11.20–12.20

Vad: Varje lördag samma tid fram till i vår bjuder Tillberga Bandy in till gratis bandyskola. Det går att låna skridskor och hjälm på plats. Kom i god tid. Anmälan krävs via www.tillbergabandy.se

Lördag i Konstlabbet – Tema: Siluetter i kvadrat

Plats: Konstmuseet

Tid: 13.00–15.00

Vad: Skapande verksamhet för barn och unga samt nyfikna vuxna. Vi testar olika tekniker och skapar tillsammans i Konstlabbet. Konstpedagog på plats. Kostnadsfritt. Ingen anmälan.

Releasefest

Plats: Café Mosaic

Tid: 14.00

Vad: Anders Caringer har releasefest för sitt nya album ”Nio liv”.

Skymningslandet – magiska berättelser från Kalevala

Plats: Länsmuseet, hörsalen

Tid: 15.00–15.40

Vad: Lär dig finska trollformler, björnens hemliga namn och hur man gör för att hitta berättelser med hjälp av ögonvrån i denna familjeföreställning, rekommenderad från 7 år och uppåt. Kostnadsfritt men begränsat antal platser, obligatorisk föranmälan till anmalan.karlsgatan2@regionvastmanland.se

Evensong med stjärntändning

Plats: Domkyrkan

Tid: 17.00

Vad: Kvällen inför första advent tänds domkyrkans stora elektriska stjärna – en sällsam upplevelse sedan 1888. Detta sker i samband med evensongsgudstjänsten.

VIK–Djurgården

Plats: ABB Arena Nord

Tid: 18.00

Vad: Allsvenskan, ishockey, herrar

Burning Winter Love

Plats: Trixteatern, Sigurdsgatan

Tid: 19.00, även söndag 16.00

Vad: En vacker cirkusupplevelse med eld och musik för hela familjen med Gycklargruppen Trix och Awake Projects. Följ med på ett magiskt juläventyr, berättat i lågor och toner.

Jazzafton

Plats: Café Mosaic

Tid: 19.00

Vad: Med Björn Leander Quintet.

Henrik Fexeus är att lita på

Plats: Konserthuset

Tid: 19.00–20.30

Vad: Sveriges främsta mentalist och tankeläsare är tillbaka. Nu utmanar han vår verklighetsuppfattning med sin mest häpnadsväckande show hittills.

Rytterne Röj

Plats: Global Living

Tid: 20.00

Vad: Rytterne Röj är tillbaka. Kanske bjuder vi på en julsång, kanske något ni kan sjunga med i.

Bistro Live: Isabella Lundgren – Over the Rainbow

Plats: Västmanlands Teater, Teaterbistron

Tid: 20.00

Vad: Isabella och hennes band bjuder på musik och berättelser ur Judy Garlands liv. Det är en hyllningskonsert, men också en berättelse om framgångens baksidor och om musikens kraft.

► SÖNDAG

Alfons fyller år

Plats: Elektra Bio

Tid: 13.00

Vad: Alfons Åberg 50 år – Bara knyt, Alfons!

Rönnby–Endre

Plats: Mälarenergi Arena

Tid: 13.00

Vad: Superligan, innebandy, damer

Ett liv i revyns tjänst

Plats: Café Mosaic

Tid: 15.00

Vad: Minirevy med en tuff medelålders tonåring – Irene Sangemark.

Mitt liv i ett kuvert från DHL – jag hade väntat mig att det skulle vara tjockare

Plats: Växhuset

Tid: 16.00

Vad: Humorduon Jonas & Mathias i ny föreställning med manus av Dan Linder. Det är berättelsen om en vänskaps uppkomst och undergång under flera decennier. En hatkärlekshistoria.

Snövit – The Musical

Plats: Konserthuset

Tid: 16.00–18.15

Vad: Snövit i ny tappning – ett sagolikt musikaläventyr för hela familjen. Sin vana trogen har regissör Robert Dröse omarbetat den klassiska sagan om Snövit till en fullfartförhelafamiljen-föreställning.

Powered by Labrador CMS