Morgonrapporten: Fortsatt soligt väder

★ TISDAG 30 MAJ • Vägarbetet som stängde E18 klart • Guiden – det händer idag: Alling på Stadshotellet

God morgon Västerås!

Så blir vädret enligt SMHI: Liknande väder som i måndags med övervägande sol, blandat med en del stackmoln. Dagstemperatur 15–20 grader.

Trafikläget: Vägarbetet mellan trafikplats Västjädra och Strö i riktning mot Köping under natten som gjorde att trafiken omdirigerades har avslutats nu på tisdagsmorgonen. För information om tågtrafiken se Trafikverket.

Pollenläget: Förhöjd risk för höga halter av björk-, ek- och gräspollen.

Guiden – det händer i dag i Västerås:

Konst och kulturhistorisk vandring – Rudbeck 400 år

Plats: Samling vid Domkyrkoplan

Tid: 11.00–11.45

Vad: Västerås konstmuseum och Västmanlands läns museum gör en gemensam vandring runt Rudbeckianska gymnasiet och tittar på konst och kulturhistoria. Visningen är kostnadsfri.

Stadsvandring: Riksintressanta skolmiljöer

Plats: Rudbeckianska

Tid: 17.00–18.00

Vad: Följ med bebyggelseantikvarie Emma Karp och stadsantikvarie Karin Nordström till några av de skolmiljöer som är utpekade i riksintresset för kulturmiljövården Västerås. De berättar bland annat om skolornas arkitekturstilar, stadsarkitekter och Västerås historia.

Morgan Alling – Besvärliga människor

Plats: Elite Stadshotellet

Tid: 19.00–21.00

Vad: Varför är vissa människor så svåra och jobbiga att tas med? Varifrån kommer de? Vad är besvärlighet? På ett pedagogiskt sätt förklarar Morgan var i hjärnan besvärlighet sitter.

Kent Klich – You Don’t Hear the Dog Barking

Plats: Konstmuseet

Tid: Under öppettiderna till och med 24 september.

Vad: Fotografen Kent Klich, född (1952) och uppvuxen i Västerås, bor i dag i Danmark. Han har studerat fotografi vid International Center of Photography i New York. Klich har fått ett internationellt erkännande, bland annat för sitt projekt Gaza Works.

Powered by Labrador CMS