Finbilscruising under Summer Meet.

Moderaterna vill rädda finbilscrusingen: "Vore bra om den genomförs"

Klas Brink har tydligt meddelat att han inte kommer att arrangera någon cruising i samband med årets Summer Meet. Därmed riskerar Finbilscruisingen att utebli. Detta får Västeråsmoderaterna att reagera.

Publicerad

Arrangören av Summer Meet har meddelat att han inte kommer att kunna genomföra något arrangemang utanför verksamheten på Johannisbergs flygfält.

Det finns därmed en risk att det nu inte kommer att genomföras någon finbilscruising i Västerås, vilket får Västeråsmoderaterna att reagera.

Lämnat förslag till kommunstyrelsen

I ett pressmeddelande skriver partiet:

”Summer Meet eller Power Meet är något som många nämner om man frågar människor utanför Västerås vad de känner till om staden. Västerås får många besökare under arrangemanget som bor på hotell, på campingen och handlar i affärer och restauranger. Det vore bra om just finbilscruisingen kunde genomföras samtidigt som arrangören genomför Summer Meet på Johannisberg.”

– För att möjliggöra finbilscruising under Summer Meet måste Västerås stad engagera sig och bli medarrangör eller själva genomföra crusingen. Vi har därför lagt ett förslag till kommunstyrelsen för att vi även fortsättningsvis ska få en finbilscruising i Västerås, säger Elisabeth Unell (M).

– Västerås behöver fler arrangemang och där Summer Meet är känd långt utanför Västerås och där finbilscruisingen är en del som är uppskattat av många västeråsare, säger Eleonore Lundkvist (M).

Powered by Labrador CMS