Stolt pristagare. Västerås Tidnings chefredaktör gratulerade Mike Malmer på hans arbetsplats Pettersbergs Fritidsklubb.

Mike Malmer är Västeråsaren 2022: ”Det känns jättebra och roligt”

Michael ”Mike” Malmer har utsetts till 2022 års Västeråsaren. När Västerås Tidning mötte Mike för att gratulera med blommor och diplom sa han att han var överraskad över vinsten. ”Jag trodde inte att jag skulle vinna eftersom det var så bra konkurrens. Men det känns jättebra, roligt och lite nervöst”.

Publicerad Senast uppdaterad

Idrotten har betytt väldigt mycket för honom, han säger att den har betytt ”a och o”.

Juryns motivering

”Den stora kärleken till idrotten och en ständig nyfikenhet att ta sig an nya utmaningar har tagit honom ut i världen. Hans kämpaglöd och stora talang har även betalat sig i form av flera VM-guld. Men det är lika mycket ett ständigt leende på läpparna och en smittande positivism som gjort honom uppskattad både på hemmaplan i den lokala föreningen och ute på de internationella tävlingarna. Som en av Special Olympics Sveriges ambassadörer vill han göra samhället mer inkluderande och få fler personer med intellektuella funktionsnedsättningar att börja idrotta. Han är även en utmärkt ambassadör för Västerås och det gör Michael ”Mike” Malmer till en värdig vinnare och pristagare av utmärkelsen Västeråsaren 2022”.

– Om jag inte hade haft idrotten tror jag att jag hade hamnat i fel gäng och med kriminalitet, så sporten har betytt allt.

Idrottskarriären startade med friidrott där han tog en OS-medalj i 100 meter sprint i Special Olympics. Sen har den fortsatt med flera VM-guld, bland annat i jiu-jitsu och judo.

Mike berättar att han sysslat med mängder av idrotter som fotboll, judo, boxning, brottning, basket och innebandy.

– Och nu har jag börjat med konståkning, skrattar han. Det var inte jag som valde men vi skulle välja och min tränare hade skrivit konståkning på alla lappar utom en, och får jag en utmaning så kan jag inte backa!

På dagarna jobbar han på Pettersbergs Fritidsklubb.

– Det är viktigt att få vara där man trivs och man kan utvecklats, jag gillar att vara med människor.

Och nu har han fått möjlighet att vara med i det tv-programmet ”Välkommen till Köping”, som är en fortsättning på serien ”En annan del av Köping”. Programserien har premiär den 31 januari, där han tillsammans med de andra deltagarna provar olika idrotter.

– Jag vill ge alla möjlighet att få testa på sina villkor, att våga testa nya utmaningar och nya idrotter. Det jobbigaste är att alla i hela Sverige får se mig på tv, men jag är bara mig själv. Vill man ha skådespeleri får man köpa en teaterbiljett, säger han med ännu ett skratt.

Powered by Labrador CMS