Jesper Brandberg, Liberalernas förstanamn i Västerås. Foto: Foto: Liberalerna/Västerås Tidning

L i Västerås: Det avgörande för oss är var vi får igenom politiken

Liberalerna gjorde ett kanonval i Västerås, och kan få en nyckelroll när ett styre i Västerås ska sättas samman.

  • Publicerad 10:37, 14 sep 2018

Liberalerna i Västerås fick enligt de preliminära siffrorna 11,2 procent av rösterna och ökar från fem till sju mandat i kommunfullmäktige.

– Vi är jättenöjda med det. Vi hade en målsättning att nå 10 000 röster och det tyckte vi var en hög målsättning, och nu överträffar vi den med nästan tio procent. Det känns skitbra, säger Jesper Brandberg (L).

Vad är förklaringen till att ni gått framåt?

– Att vi har drivit frågor som folk bryr sig om, till skillnad mot en del andra partier. Vi har fokuserat på tre saker: skolresultaten i Västerås, kvalitet i äldreomsorg och stadsbyggnadsfrågor. Det har vi fått mycket positiv feedback kring.

Både Socialdemokraterna och Moderaterna, som är största respektive näst största parti, har sagt att de vill forma ett styre i Västerås. Liberalerna, som traditionellt ses som ett mittenparti, kan få en nyckelroll i bildandet av en ny majoritet.

– Vi är ett förvisso ett ganska stort parti nu, men vi är långt ifrån att vara så stora att det är uppenbart att vi ska leda majoritets-formandet, säger Jesper Brandberg och fortsätter:

– Vi är ett borgeligt parti, och skulle Alliansen fått egen majoritet så hade vi väldigt säkert ingått där. Nu fattades det tyvärr några mandat, och då blir det inte lika lätt.

Jesper Brandberg berättar att han efter valet blivit kontaktad av både Socialdemokraternas Anders Teljebäck och Moderaternas Elisabeth Unell.

– Det pågår diskussioner och jag har inte stängt dörren åt något håll där. Det vi säger att det som är avgörande för oss är var vi får igenom mest politik, säger Jesper Brandberg.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Senaste nytt

Visa fler

SOMMAR

Gör en pelargonresa genom Västmanland i sommar

Därför är den så populär: ”Är en blomma som inte är så krånglig” Du kanske känner till Mårbackapelargon? Doktor Vesterlund? Kärleksperlagon? Faktum är att det finns ungefär 300 arter av pelargoner – och upp emot 50 000 olika sorter i världen. Varför inte göra en...måndag 9/7 11:40

BYGGA NYTT

Experten: Så blir din husdröm verklighet

”Tomten styr vilket hus man kan bygga” Vad ska man tänka på när man ska bygga ett nytt hus? Vad är viktigast och varför har husen i ett kvarter ofta samma färg på fasaden? Experten Lars Morell från Fiskarhedenvillan svarar på dessa frågor...onsdag 20/2 13:47

Ute eller inne – här är årets hustrender enligt experten

Stora eller små fönster? Vilken färg ska fasaden ha? Vilken ytterdörr ska man välja? Tobias Holmberg på Intressanta hus guidar oss igenom hustrenderna för 2019.söndag 17/2 8:09

Västeråsfamiljen byggde sitt drömhus

Här delar de med sig av sina nybyggartips Att hitta sitt drömhus kan vara svårt och ta tid. Familjen Berg/Back valde istället att bygga det själva. Genom att utgå från en planlösning de gillade ritade de om huset så det passar familjens...lördag 16/2 8:53

QUIZ

Nu är musikfesten igång – testa dina Mello-kunskaper

QUIZ: Vad kan du om Västeråsbidragen i Melodifestivalen? 2019 års Mellocirkus har varit igång under några veckor och ikväll kliver Västerås egen Anton Hagman upp på scenen. Under åren har ett antal västeråsare varit med och satt färg på tävlingen, inte...lördag 23/2 20:10

E-TIDNING