Högtryck hos rekryterande Steam Hotel

Den 16 februari är det återigen dags för Rekryteringsmässan där arbetsgivare och arbetssökande kan få personlig kontakt och direkt information om och av varandra. En av de större arbetsgivarna som kommer delta på mässan är Steam Hotel.

  • Publicerad 14:30, 15 feb 2017

Rekryteringsmässan

Steam hotel kommer att finnas representerade på Rekryteringsmässan den 16 februari mellan klockan 11.00 och 16.00 på Aros Congress Center.

Spa- och destinationshotellet kommer att öppna i augusti i år i det gamla ångkraftverket i Västerås och behovet av arbetskraft är stort.

– Vi ska fylla ett helt hotell! Det vi är på jakt efter nu är ungefär 90 stycken helårsanställda, sen behöver vi även timanställda och behovsanställda. Enligt budget så räknar vi med att dela ut en 150 lönekuvert i månaden, säger Kai Pasma, vd på Steam Hotel.
 
Hotellet som kommer att ha 227 rum, konferenslokal för 500 personer, 16 lokaler, ett Spa, fem barer, tre kök och två restauranger kräver människor med en hel del olika kvalifikationer allt från husfru till spa-ansvarig och serverings- och städpersonal.

– Så vi vill gärna träffa så mycket folk som möjligt, CV och kompetens är jättebra, men i den här sektorn, servicesektorn, är personlighet otroligt viktig.

– Man kan bara gå till sig själv, om man går på restaurang och servicen inte är bra fast maten är fantastisk är du inte benägen att gå tillbaka, men tvärt om kan man ha lite högre acceptans, säger Kai.
 
Kai säger att han är ödmjuk inför chansen att få rekrytera då intresset är så otroligt stort,
– Vi har redan fått in cirka 500 spontanansökningar. Och redan nu har vi lyckats knyta till oss Niclas Wahlström, en kock som bland annat ansvarat för två nobelmiddagar.
 
Steam Hotels värdeord är professionell, passionerad och busig och det säger Kai är något de kommer att omsätta i faktiska egenskaper hos de anställda.
– Vi vill hitta folk i alla åldrar och alla kulturer. Är du rätt person är inte åldern avgörande men med åldern kommer en del erfarenhet, så det gäller att blanda allt det där för att framstå som professionella. Men alla har vi börjat någonstans, jag kom ju inte hit så här med 25 års erfarenhet innan jag blev chef, och vi söker folk både till mer och mindre kvalificerade tjänster.
 
– Rekryteringsmässan är ett guldläge för oss eftersom vi vill anställa efter personlighet och här får chansen att träffa mycket folk. Det ska bli jättespännande och kul att se hur många som kommer och hur intresset för oss ser ut, avslutar Kai Pasma.
 
 

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Senaste nytt

Visa fler

BUSINESS

EXTRA: ACC varslar samtliga anställda

Vd Tobias Hultberg: ”Tungt hjärta” Västerås kongress- och mötesjätte Aros Congress Center varslade idag samtliga medarbetare. Uppsägningarna kommer att verkställas redan i morgon.tisdag 12/1 15:35

13 konkurser i Västmanland i december

Färre än samma månad året innan Under den senaste månaden rapporterades något färre konkurser i Västmanlands län än under motsvarande tid i fjol. Det visar ny statistik från UC.onsdag 6/1 13:24

Nya lagar och regler från 2021

Sverige lämnar 2020 bakom sig och går in i 2021. Många nya lagar har trätt i kraft under 2020 på grund av pandemin, men annars är allt som vanligt, från och med 1 januari 2021 träder nya lagar i...lördag 2/1 9:20

Arbetslösheten ökar betydligt i Västerås

Ny statistik från Arbetsförmedlingen visar på en uppgång i arbetslöshet i Västerås kommun. Även i hela Västmanland stiger arbetslösheten.måndag 14/12 20:08

SMAKFULLT

Startade salladsboomen – nu öppnar de på Erikslund

Salladshjältarna fortsätter kampen mot snabbmatszombisarna Det är salladsboom i Västerås! Och de som startade trenden i Västerås var Salladsmagasinet på Hälla. Nu tar företaget ett nytt steg och expanderar verksamheten. – Nästa år öppnar vi även på...lördag 28/11 8:52

Ny bistro öppnade – i containerboxarna

En bit utanför Erikslunds shoppingcenter vid E18 mot Köping ligger den nyöppnade vägkrogen Bistro Box. Restaurangen har ett säreget, intressant utseende där den yttre designen ser ut att bestå av...fredag 27/11 10:36

Fridlyst inviger Bastard Burgers i Västerås på fredag

Streetfoodkedjan öppnar sin 40:e restaurang: ”Väntat länge på Västerås” På fredag gör Bastard Burgers entré i Västerås. Invigningsfesten blir storslagen – med bland andra Västeråstrion Fridlyst och medlemmar från Looptroop Rockers och Movits. – Vi har väntat länge på att...tisdag 13/10 20:10

QUIZ

Nu är musikfesten igång – testa dina Mello-kunskaper

QUIZ: Vad kan du om Västeråsbidragen i Melodifestivalen? Under åren har ett antal västeråsare varit med och satt färg på Melodifestivalen, inte minst Loreen som gick hela vägen och vann Eurovision Song Contest med sin låt Euphoria. Frågan är hur mycket du...lördag 23/2 20:10

E-TIDNING