Lion Bar tar över lokalen på Slottsgatan 6.
Lion Bar tar över lokalen på Slottsgatan 6.

Expansiv kedja tar över Bra Haks lokaler

Snart öppnar Lion Bar i centrala Västerås: ”Det ligger helt rätt i tiden”.

Publicerad Senast uppdaterad

De senaste åren har Lion Bar expanderat kraftigt i Sverige och inom kort öppnas den första restaurangen i Västerås. Pub- och restaurangkonceptet tar över lokalen på Slottsgatan 6, där Bra Hak har huserat sedan 2016.

Den nya restaurangchefen Fuat Barhe hoppas att de som tidigare arbetat på Bra Hak vill börja jobba på Lion Bar.

– Vi har som ambition att behålla alla anställda som har jobbat på Bra Hak eftersom de känner till lokalen och området, säger Fuat Barhe till Västerås Tidning.

Lion Bar beräknas slå upp portarna någon gång under mitten av januari och början av februari.

Fuat Barhe har en gedigen erfarenhet inom restaurangbranschen, men det är första gången han arbetar med Lion Bar.

– Det ska bli spännande. Jag har varit i branschen i 30 år så det blir inte min första rodeo om man säger så. Men jag har aldrig jobbat med Lion Bar och konceptet ligger helt rätt i tiden efter vad som har hänt de senaste tre åren med pandemi, hög inflation, högre priser på mat och drivmedel och så vidare. Det har gjort så att alla inte har råd att gå ut och äta på restaurang som de kanske gjorde förut, säger Fuat Barhe och fortsätter:

– Idén med Lion Bar är att man ska kunna gå ut någon gång i veckan och dricka eller äta gott för en mindre peng. Det ligger helt rätt i tiden och det var därför jag hoppade på.

På sin hemsida beskriver Lion Bar sin vision:

”Vi vill främst bara sprida glädje och gemenskap. Vi själva älskar att spendera vår fritid med familjen och vänner på barer och pubar så för oss är det en självklarhet att försöka hitta den ultimata upplevelsen i en bar. Just därför vi självklart också vill vara folkets bar, där du som kund eller partner känner att detta är som ditt egna vardagsrum eller ”getaway”. Detta hoppas vi speglar våra barer idag. För oss handlar det främst om upplevelsens helhet i ”folkets bar”. Allt från den enkla goda maten till den iskalla ölen och musiken som spelas. Det handlar om en högst kvalitativ paus från vardagen medan man avnjuter av en god öl i en skön fåtölj, och bara inväntar det där lugnet i ens sinne som kan upplevas där och då. Eller den fina stund som man upplever i goda vänners lag.”

Powered by Labrador CMS