Förra årets Västerås öl och destillat var en välbesökt tillställning med över 4000 besökare. Foto: Stefan Lindgren

Dryckesmässan kommer tillbaka till ACC

I oktober förra året gick mässan Västerås öl och destillat av stapeln för första gången – och blev en stor succé! Över 4 000 öl- och destillatintresserade besökare fyllde Aros congress center under mässans två dagar. Nästa helg, 26–27 oktober, är det dags igen – och i år är mässan större och arrangörerna väntar ännu fler gäster.

Publicerad

Minny Källman, projektledare från Svenska dryckesmässor som arrangerar mässan tillsammans med Aros congress center, berättar att mässan snabbt blev populär och att biljetterna såldes i rekordfart.

– Vi kunde aldrig föreställa oss den starten första året, det var förstås både jättehäftigt och kul och nu längtar vi till årets mässa, säger hon.

I år siktar man på upp till 4 500 besökare och framförallt fler fredagsbesökare än förra året, då fjolårets lördagsbiljetter var slutsålda. Utställarna är också fler, från förra årets 53 montrar till hittills i år 60 stycken.

– Det kommer jättemycket kul och spännande nyheter, bland annat några nya svenska destillerier som Spirit of hven som gör whisky och gin och Vivsta destilleri som tillverkar svensk rom.

I år kommer man också att kunna stifta bekantskap med nya importerade destillat som till exempel det välkända märket Plantation rom och flera svenska ölbryggerier som Sälens fjällbryggeri och Geflebockens bryggeri.

Det finns förstås även lokala bryggerier på mässan som Coppersmith’s, Strömsholms brygghus, Hantverksbryggeriet och Eskilstuna ölkultur.

– Förra året hade vi många svenska ölbryggerier och lite färre ölimportörer, men i år har vi revanscherat oss och till exempel är både Brewdog och Firestone walker finns representerade, det kommer besökarna att gilla.

Minny säger att hon är nyfiken på att se om årets mässa blir lika bra som förra årets.

– Förra året så var det en väldigt positiv stämning. De som kom till mässan var verkligen intresserade, man ville lära sig, prova och uppleva de olika dryckerna.

Förutom dryckerna finns det choklad, ost och charkuterier som man kan köpa med sig hem, det finns också möjlighet att äta en lättare bit mat under besöket.

För att ta till sig allt på mässan och inte missa det man är mest intresserad av tycker Minny att man ska läsa på hemsidan innan besöket.

– Man hinner inte prova allt, så läs innan, ta en folder när du kommer in, och gå ett varv utan att prova och bara se vad som finns. Ta på dig bekväma skor. Drick vatten och ät så att du inte blir för trött och se till att ta chansen att prata med utställarna!

Minny Källman, projektledare från Svenska dryckesmässor ser fram emot årets mässa. Foto: Henrik Mill

Västerås öl och destillat

Var: Aros congress center

När: 26-27 oktober

Tid: Fredag 15-22, lördag 12-21

Mer information: www.vasterasoldestillat.se

Powered by Labrador CMS