De sex kandidaterna.
De sex kandidaterna.

De kan utses till Västeråsaren 2022

Här är de sex nominerade som kämpar om den ärofyllda utmärkelsen

Publicerad Senast uppdaterad

Mike Malmer

Mike Malmer.
Mike Malmer.

Den omtyckte parasportsstjärnan från Västerås har genom åren tagit mängder med medaljer både i judo, jiu-jitsu och brasiliansk jiu-jitsu

Senast nu i höstas vann 42-årige Mike två guld när para-VM i jiu-jitsu och brasiliansk jiu-jitsu avgjordes i Abu Dhabi.

Genom idrotten har Mike Malmer fått se hela världen. Till exempel tävlade han i Special Olympics i Aten 2019 då han lyckades ta hem guldmedaljen i judo. Han tog även för sitt engagemang, entusiasm och kärlek för att hjälpa alla som tränar med honom hem Årets prestation inom Special Olympics under Parasportgalan 2022.

Miriam Ruth.
Miriam Ruth.

Miriam Ruth

I år tog en era slut då Miriam Ruth, som varit hjärtat i Pingstkyrkans barnverksamhet Pinglan i över 28 år, lämnade sin tjänst.

Miriam som många småbarnsföräldrar har träffat under åren på öppna förskolan och på babyrytmik har alltid känt en stor glädje över att få gå till jobbet och hon har med sång och glädje tagit emot alla barn och föräldrar som besökt verksamheten.

Något som Miriam alltid höll hårt på var att alla som kom till henne skulle bli sedda och att öppna förskolan skulle vara en verksamhet med det lilla extra. Något som hon hoppas att hon lyckats med.

Sofie Svensson.
Sofie Svensson.

Sofie Svensson

Sofie Svensson blev känd när hon ensam med en akustisk gitarr tolkade Fronda på Youtube. Därefter bildade hon ett band, började släppa partylåtar och har under flera år turnerat runt i landet.

Men det var först i somras som genombrottet kom på allvar. Tillsammans med duon Elov & Beny släppte Sofie Bubbel på balkongen – och helt plötsligt gick hela landet och nynnade på en låt som handlar om att cruisa på Summer Meet.

Hittills har låten nästan 30 miljoner lyssningar bara på Spotify och har legat högt på topplistorna i både Sverige och Norge.

Alex och Amir Kheirmand.
Alex och Amir Kheirmand.

Bröderna Kheirmand

Bröderna Amir och Alex Kheirmand är Västerås stora kebabkungar. Sedan de startade företaget Schysst käk och siktade in sig på att göra hemmakebab åt svenska folket så har utvecklingen gått spikrakt uppåt.

Med flera nya produkter i sortimentet samt en kraftig ekonomisk tillväxt har de i år även börjat prenumerera på fina företagspriser.

Under 2022 har bröderna bland annat vunnit priset som Årets marknadsförare vid Guldstänk-galan samt tagit hem det Stora näringslivspriset i Västmanland.

Henrik Pilerud.
Henrik Pilerud.

Kommer de kröna året med att även vinna priset som Västeråsaren 2022?

Henrik Pilerud

Efter fem års hårt arbete kunde Henrik Pilerud göra sin långfilmsdebut med Call of the Unseen som verkligen sätter Västerås och Västmanland på kartan då den till stor del är inspelad här. Filmen går att se på flera stora streamingtjänster som Viaplay och SF Anytime och har kammat hem flera vinster i den internationella filmfestivalen Five Continents International Film Festival, bland annat för bästa regi och bästa kostym.

Med långfilmsdebuten visar Pilerud att hårt arbete lönar sig och att kulturen förtjänar ett större utrymme i Västerås.

Emilia Brangefält.
Emilia Brangefält.

Emilia Brangefält

Löparfenomenet från Västerås har haft ett makalöst 2022. 20-åringen behärskar de flesta underlag – men det är i terrängen hon trivs allra bäst. Efter bland annat ett SM-guld i trailrunning bar det av till VM i Thailand i november.

Att hon var VM-debutant, yngst i hela startfältet och skulle besegra 2 500 höjdmeter och 4 mil i värme och hög luftfuktighet var inget som avskräckte. Emilia Brangefält överraskade en hel trailvärld med att ta brons.

Hur hon avslutade säsongen? Med att sätta ett prydligt personbästa i maraton på gatorna i Málaga.


Västeråsaren – så här går det till

Utmärkelsen Västeråsaren går till den person eller grupp som på bästa sätt bidragit till att sätta Västerås på kartan eller gjort Västerås till en bättre stad att leva i.

Vinnaren utses av en jury på Västerås Tidning, men läsarnas åsikter väger givetvis tungt.

Vem tycker du ska bli Västeråsaren 2022?


Klicka här för att komma till röstningssidan.

Powered by Labrador CMS