Linnéa Seidel från Sala är en av Sveriges mest populära matbloggare.

Matbloggaren från Sala är redo för en riktigt god jul

Linnéa Seidel är en av Sveriges stora matkreatörer, hon har skrivit en bok och vunnit pris för sitt bloggande och har nu över 40 000 följare på sitt Instagramkonto, Linnéas skafferi och hon finns även på Facebook under samma namn.

Publicerad

Redan 2007 startade Linnéa sitt bloggande, hon gillade att baka och laga mat och tyckte att bloggandet var ett bra sätt att samla sina recept.

– Jag tycker att det är väldigt kreativt att laga mat och baka och med tiden har jag utvecklats och börjat ta mina egna bilder som är en väldigt stor kreativ del av mitt arbete.

Linnèas fokus har alltid legat på vardagen.

– Det är alltid vardagsrecept folk har svårt att hitta. Den eviga frågan i en familj är väl: Vad ska vi laga till kvällsmat? Så jag tycker att det är ett bra segment jag landat i. Ganska snabba, enkla maträtter. Det är kul att, en vanlig tisdag, kunna trolla fram en god maträtt på 30 minuter, säger hon.

Hon gillar enkelhet.

– Att ta ett recept och göra om det beroende på vad man har hemma är kul, mina recept är sällan krångliga och idag är man i ett helt annat läge då man kan få mycket information, tips och tricks på nätet.

När det kommer till julmat säger Linnéa att det är själva blandningen av fet och salt mat som gör julbordet till vad det är, inte någon speciell rätt.

– Blandningen är själva grejen och det är rätt märkligt att det är så jättegott!

Det är bråda tider nu inför julen då hon vill tipsa sina följare om många olika julrätter.

– Jag ser fram emot att vara riktigt ledig och bara koppla bort allt. Det är en ganska skön känsla att få avsluta året och sen börja på ny kula, säger Linnéa.

Gräddkola. Foto: Linnea Seidel×1 / 3Visa bildtextBild 1 av 3

Gräddkola med brynt smör och flingsalt

Ingredienser:

100 g smör
1 1/2 dl grädde
1 1/2 dl strösocker
1 1/2 dl sirap
Flingsalt

Så här gör du: Bryn smöret (eller bara smält det som vanligt) i en tjockbottnad kastrull. Tillsätt grädde, socker och sirap. Blanda allt försiktigt med en träsked. Sätt i en kökstermometer och låt kolan få koka på medelvärme tills du kommer upp i 125 °C (eller tills den klarar kulprovet). Klä en avlång brödform med bakplåtspapper och häll i den varma smeten. Strö över flingsalt. Låt stelna helt i rumstemperatur innan du skär den i bitar.

Slå in kolorna i papper. Jag förvarar kolorna svalt, men inte i kyl eller frys. Så håller de garanterat till jul.

Powered by Labrador CMS