Pernilla Rinsell (MP): Det känns väldigt tungt

Efter valet i söndags står det klart att Miljöpartiet åker ur regionfullmäktige. Partiet har styrt i majoritet i Region Västmanland tillsammans med Socialdemokraterna och Vänsterpartiet den senaste mandatperioden.

Publicerad
Pernilla Rinsell (MP)

– Det känns naturligtvis jobbigt och väldigt tungt att det inte lönar sig att leverera den politik man gått till val på, säger Pernilla Rinsell (MP), som varit regionråd med ansvar för primärvården den senaste mandatperioden.

Vad är din analys att det gått så här?

– Vi har sett det förut, i tidigare val, att vi legat någon procent under rikssiffrorna. Det gör vi nu också. Det har egentligen inte hänt något nytt, men vi har ett sämre riksresultat.

Pernilla Rinsell säger att hon just nu inte vet vad hon ska jobba med efter valutgången.

– Det är politikens villkor, det är fyra år i taget. Så jag får lämna mina uppdrag naturligtvis och se mig om efter andra saker att göra, säger hon.

Den mandatperioden som varit ser hon positivt tillbaka på.

– Jag tycker den varit mycket fruktbar och vi har fått mycket genomfört.

Har ni lyckats kommunicera det då?

– Det är alltid svårt att nå ut med regionfrågorna, det är mindre medialit intresse för det. Det är svårt, särskilt i valrörelsen, för det är inte där frågorna ligger för det mesta. Även om folk anger att hälso- och sjukvård är bland de mest prioriterade frågorna, säger Pernilla Rinsell.

LÄS MER: Högström (M): "Ska samtala med alla"

LÄS MER: S i regionen: Vi får söka ett samarbete över blockgränserna

LÄS MER: MP åker ur regionfullmäktige, backar i kommunen

Powered by Labrador CMS