Lova Jansson, Ängsö, är en av totalt nio lokala spelare som deltar i den stora juniorätlvingen på Fullerö kommande helg. Här ses hon under Letas-tävlingen förra veckan på Västerås GK. Foto: Jonas Edberg

Sveriges bästa golfjuniorer gör upp på Fullerö GK i helgen – med nio lokala hopp

Nu till helgen kommer den svenska junioreliten i golf till Fullerö GK när Teen Tour Elite – med ett startfält på 156 spelare (102 pojkar och 54 tjejer), varav nio lokala – avgörs 20–22 augusti.

Publicerad

– Det är Sveriges absolut bästa elitjuniorer upp till 21 år som kommer hit och det kommer att bjudas på mycket fin golf väl värt ett besök, säger Fullerös pro Roger Sundin.

Han är även ansvarig för Västmanlands elitjuniorer och har därför delat ut tre wild cards till lokala spelare som nu får chansen att mäta sig med de bästa i landet.

– Jag har gått helt efter de aktuella rankinglistorna för Västmanland för att det ska vara så rättvist det bara går, säger Sundin.

Tillsammans med de sex som har kvalat in till Teen Tour Elite innebär det att dessa nio spelare kommer till start på Fullerö:

Siri Jansson, Frösåker och Lova Jansson, Ängsö (som båda dessutom fanns med vid förra helgens Anna Nordqvist Västerås Open), Hannah Kono, Fullerö, Simon Wallén, Ängsö, Jonatan Toftebrant, Ängsö, Adam Brangefält, Västerås GK, Elias Guedra, Ängsö, Henry Gustafsson, Frösåker och Simon Risberg, Frösåker.

Tävlingen spelas över tre dagar, fredag–söndag, där spelformen är slagspel och kvalgränsen går efter två dagar.

– Det är morgondagens stjärnor som kommer att spela på höga tourer framöver som kommer hit, säger Roger Sundin.

Powered by Labrador CMS