Västeråsarna Anton Södergren (#87) och Philip Tängerstad (#63) under finalhelgen på Falkenbergs motorbana. Foto: Mikael Pfügler

SMK-juniorerna med i toppen i SM-serien under säsongen

Nu har sista tävlingen körts och säsongen i roadracingen har avslutats. SMK Västerås juniorer Anton Södergren och Philip Tängerstad har gjort en bra säsong och tagit pallplatser vid ett par tillfällen.

Philip Tängerstad slutade som femma totalt och klubbkompisen Anton Södergren närmast bakom som sexa i svenska mästerskapen i Supersport300. Det står klart efter att säsongen avslutats på Falkenbergs motorbana.

Här är deras tankar från finaltävlingen.

Philip Tängerstad:

”Uppladdningen var inte den bästa då sviterna efter kraschen på Gelleråsen satt i kroppen. Fredagsträningen gick åt till att känna på kroppen och lära sig banan då jag inte kört på Falkenberg innan. Det går fort på denna bana och förutom att den är kuperad så har den några dolda kurvor. Lördagskvalet gick bra och det resulterade i en 5:e plats till finalen.Starten i racet gick inte bra och in i första kurvan hade jag tappat till näst sista plats. Efter halva racet hade jag kört upp mig till en sjätteplats som även blev slutresultatet.

Söndagens kval slutade med startplats 8 inför finalen, de 9 första kvalade inom 1 sekund. Starten gick bättre än lördagens race och jag kunde hänga på de övriga i täten. Tappade lite på slutet och gick in i mål som 6:a i säsongens sista lopp. Jag är glad över 3 pallplatser under 2022 och siktar på att ta fler under 2023. Vi tackar alla som ställt upp och hjälpt till denna säsong och ser nu fram mot 2023”.

Anton Södergren:

”Falkenberg är en bana jag gillar och här körde jag också min första tävling i klassen förra året. Det var ett helt koppel med snabba förare som satte farten redan på fredagsträningen. Lördagens kval slutade på en 4:e plats. I racet fick jag en bra start och hängde med i toppen och vi bytte plats flera gånger. Mitt i racet blev det lite tajt när jag skulle varva en annan förare och vi stötte ihop och det resulterade i att jag kraschade rejält (utan personskador) och hojen fick en riktig åktur. Det innebar nattmek för att komma till start på söndagen.

På söndagens kval var fokus att känna på hojen och att de reparationer vi gjort funkade. Kvalet slutade med en 7:e plats vilket var väldigt skönt. Söndagsracet slutade med en 5:e plats där jag hade bra häng på de framför och en bra känsla inför nästa säsong.”

Nu fokuserar SMK-killarna på fysträning i vinter för att komma så väl förberedda till nästa säsong som möjligt.