Aroscupen tillbaka. Laddat för fotbollsfest i fyra dagar runt om i Västerås med start på fredag 1 juli när Skiljebo SK:s jättearrangemang gör efterlängtad comeback. Foto: Stefan Lindgren/Arkiv

Aroscupen gör efterlängtad comeback

Den stora fotbollsfesten är tillbaka. Aroscupen gör en ståtlig comeback efter tre år med över 400 lag. – Vi är tydligen inte bortglömda, säger cupgeneralen Sören Carlsson.

Publicerad

Det vankas stor fotbollsfest i dagarna fyra i Västerås med start 1 juli. Skiljebo SK dukar upp den 43:e upplagan av klassikern Aroscupen.

Det har gått tre år sedan sist.

För första gången i turneringens över 40-åriga historia tvingades Skiljebo ställa in en av Sveriges största ungdomsturneringar i fotboll på grund av pandemin.

Nu är det äntligen dags för omstart.

– Det känns bra och efterlängtat, mest för ungarna såklart som får komma hit och spela igen, säger Sören Carlsson.

Aroscupen är inte på något sätt bortglömt efter pandemiåren – 433 lag är anmälda, varav flera utländska från Finland och Estland.

– Vi hade 480 lag senast och trodde kanske på en ketchupeffekt nu, eftersom vi erbjöd alla lag att ligga kvar med sin anmälan. Men visst känns det ändå bra att så många lag kommer.

Fotbollscupen spänner över tio år då en nyhet i år är 3–3-spel för 6–7-åringar.

– Ja, det är en ny klass som kommer att spelas på vår huvudarena Hamre IP under söndagen. De spelar 3x4 minuter med sarg, säger Sören Carlsson.

Totalt är det 20 klasser fördelat på ett 50-tal planer runt om i Västerås. Allt ihopsytt av 500 erfarna funktionärer.

Ett disco i Västerås Arena på fredagen för alla deltagare spetsar feststämningen ytterligare.

Sören Carlsson & co i arrangörsklubben Skiljebo SK är redo för massinvasionen av fotbollssugna barn och ungdomar från och med torsdag. Foto: Arkivbild
Powered by Labrador CMS