Jaheem Burke har signerat ett treårskontrakt med VSK.

VSK värvar offensiv mittfältare med allsvenska meriter: ”Enorm spets”

VSK Fotboll ser om sitt hus inför kommande säsong i Superettan. På måndagen presenterade klubben offensiva mittfältaren Jaheem Burke som förra säsongen gjorde flera allsvenska inhopp för Varberg.

Publicerad

Strax före årsskiftet värvades mittbacken Umit Aras från Dalkurd.

Han hade en väldigt fin höst och har egenskaper som vi letat efter

Kalle Karlsson, VSK:s manager

Nu kompletteras listan med nyförvärv inför kommande säsong i Superettan med 21-årige offensiva mittfältaren/yttern Jaheem Burke som har signerat ett treårskontrakt med grönvitt.

– Han har en enorm spets i sin hastighet och sin förmåga att avsluta med båda fötterna. Han hade en väldigt fin höst och har egenskaper som vi letat efter. Jag ser fram emot att få se honom ta ytterligare kliv i vår miljö, säger VSK-managern Kalle Karlsson till klubbens hemsida efter måndagens presskonferens på Iver Arena.

Nyförvärvet är fostrad i IFK Haninge söder om Stockholm och värvades till allsvenska Varbergs BoIS inför förra säsongen Norrettaklubben Hammarby TFF.

Sejouren i Allsvenskan gav lite speltid – sju inhopp – och Burke lånades ut till Norrby IK i Superettan där det efter sommaren blev större lycka med fem mål på 13 starter.

På frågan om varför valet föll på VSK säger Jaheem Burke till vskfotboll.nu:

– Det är en bra klubb. Jag har känt Kalle Karlsson lite sedan tidigare och han har haft koll på mig i flera år. Jag känner förtroende från honom och jag upplever att jag kan utvecklas här. Utifrån mina kvaliteter på planen så känner jag också att jag passar in i spelsättet.

Jaheem Burke har fått tröja nummer 10 då Filip Tronêt återgått till nummer 23.

Powered by Labrador CMS