Jabir Abdihakim Ali bidrog starkt till vändningen med sina två mål.

VSK vände 0–2-underläge till åttonde raka segern

0–2-underläge i paus. Men inte ens det kunde hindra Superettans formstarkaste lag att vinna på nytt. På söndagseftermiddagen vände VSK och vann för smått osannolika åttonde matchen i rad efter 3–2 mot Helsingborg på Hitachi Energy Arena inför storpublik.

Publicerad Senast uppdaterad

Det grönvita segertåget tuffar på med oförminskad styrka i Superettan.

Helsingborg (h) 3–2

Men denna gång satt det minst sagt hårt åt.

Det krävdes en heroisk i andra halvlek efter ett tvåmålsunderläge i halvtid.

Gästande Helsingborg chockade VSK-spelarna och den stora hemmapubliken (4 468) med två sena mål i den första halvleken, varav det andra snöpligt instyrt via muren efter en frispark.

Det var en halvlek som annars dominerades stort av VSK med flera bra tillfällen att spräcka målnollan.

Men hemmalaget samlade mod och fortsatte trumma på i den andra halvleken.

Då kom också utdelningen.

Redan fyra minuter in kunde Jabir Abdihakim Ali, tillbaka i startelvan efter sin avstängning senast, iskallt placera den straffspark VSK tilldelats sedan Patric Åslund dragits ned. Alis sjunde fullträff i årets seriespel.

Och bara fem minuter senare slog Ali till igen på pass från Patric Ålsund och det var kvitterat.

Sedan skulle det dröja till den 83:e minuten innan VSK kunde avgöra.

Backen Frédéric Nsabiyumva fick till en fullträff med huvudet efter en hörna.

I och med segern skuggar VSK serieettan Utsikten på samma poäng.

VSK har inte förlorat sedan den 27 maj i omgång 9 när laget fick sträcka vapen borta mot Trelleborg.

Sedan dess har laget spelat nio matcher utan förlust, varav alltså imponerande åtta raka segrar.

För motståndet i nästa omgång – på fredag – står just serieettan Utsikten som VSK besegrade hemma i mitten av juli efter en övertygande insats.