VSK-tränaren Thomas Askebrand efter slutsignalen och den tunga 2–3-förlusten mot Halmstad. ”Jag tycker att vi gjorde en bra insats mot det laget som jag egentligen tycker är det bästa laget i serien”, säger han till Västerås Tidning. Foto: Stefan Lindgren

VSK-tränaren efter tunga förlusten mot topplaget: ”Var värda minst en pinne”

VSK Fotboll är inne i en tung period. Under onsdagen kom lagets tredje raka förlust i Superettan då man föll mot Halmstad med 2–3 hemma på Iver Arena. Här är VSK-tränaren Thomas Askebrands tankar efter matchen och poängläget när nästan en tredjedel av serien är spelad. – Det känns som vi bjudit på rätt mycket.

Publicerad

Vi har inte råd att ge motståndarna ett övertag hela tiden

Superettan har hunnit att passera den nionde omgången. Grönvitt har endast lyckats få med sig två segrar och har för tillfället en negativ trend med tre raka förluster. I onsdagens förlust mot serietvåan Halmstad hade VSK perioder i matchen där man spelade riktigt bra, men över 90 minuter så fick man inte ihop helheten. VSK:s tränare Thomas Askebrand summerade onsdagens förlust för Västerås Tidning.

– Jag tycker att vi gjorde en bra insats mot det laget som jag egentligen tycker är det bästa laget i serien. Killarnas insats kan man definitivt inte klaga på, utan det var ett bra motstånd och en tuff match och jag tycker att vi var värda att få minst en pinne med oss. Men just nu har vi inte marginalerna med oss och vi får inget gratis, men insatsen som sådan var bra av spelarna, säger Askebrand.

Ni fick en tuff start på både första och andra halvlek med två snabba baklängesmål, hur påverkade det er?

– Det är klart att det påverkade oss. Det kändes som att vi var inne i den här matchen på ett bra sätt förutom de här minuterna. Tyvärr är inte det bra nog och vi har inte råd att ge motståndarna ett övertag hela tiden, då får vi springa och jaga. Det blir rätt jobbigt att hela tiden få jaga och någon gång hade det varit skönt att få sätta sig i förarsätet.

Hur tycker du att spelet sett ut i inledningen av serien?

– Spelmässigt sätt tycker jag att det ser helt okej ut i perioder och vi skapar rätt mycket målchanser. Kanske inte lika mycket just idag, men samtidigt är det mot ett extremt bra lag. Men annars tycker jag inte att vi släpper till så mycket, däremot har vi släppt in rätt många enkla mål och det känns som vi bjudit på rätt mycket. Men det är inte vid många tillfällen per match som vi gör det i varje fall.

Vilka bitar måste bli bättre för att ni ska få igång spelet ännu mer?

– Framför allt den sista biten, just det där att vi inte bjuder på så mycket. I den här serien har vi inte råd med det och vi har tyvärr gjort det i nästan varje match och då blir inte trenden lika bra som man hoppas att den ska vara.

Är det bara tillfälligheter, eller är det rent slarv?

– Vi är inte riktigt påkopplade och man gör inte riktigt rätt grejer fullt ut och då blir man straffad.

Hur ser du på kommande matcher?

– Idag får man bryta ihop och tycka att det är jobbigt, för det tycker man att det är och det kanske man gör i morgon med. Men sen får vi ta tag i det igen, det är bara upp på hästen. Insatsen som sådan och den frenesin som killarna presterade och visade idag tycker jag ändå är hedervärd, avslutar Thomas Askebrand.

Skadedrabbade Simon Johansson var tillbaka på planen i VSK:s möte med Halmstad i onsdags. Foto: Stefan Lindgren
Ingen publik på läktarna – men VSK-fansen var i vanlig ordning uppfinningsrika och hittade olika sätt att följa matchen utanför Iver Arena. Foto: Stefan Lindgren
Ingen publik på läktarna – men VSK-fansen var i vanlig ordning uppfinningsrika och hittade olika sätt att följa matchen utanför Iver Arena. Foto: Stefan Lindgren
Powered by Labrador CMS