VSK tog en skön seger då man besegrade IFK Motala med 4–2 på bortaplan under Annandagen. Foto: STEFAN LINDGREN×1 / 2Visa bildtextBild 1 av 2

VSK tog revansch på Motala

VSK Bandy fick ett skönt avslut på julhelgen då grönvitt besegrade IFK Motala med 4–2 på bortaplan. – Vi var i behov av en seger, säger VSK:s tränare Michael Carlsson efter matchen.

Bandyns högtid förutom SM-finalen är matcherna på Annandagen. För VSK:s del fick man resa ner till Motala, ett lag som besegrade VSK för drygt en månad sedan. Det var upplagt för revansch men det var hemmalaget Motala som inledde målskyttet i matchen då Philip Florén hittade rätt bakom Henrik Kjellsson i VSK-kassen.

Men VSK svarade blixtsnabbt då Martin Landström satte kvitteringen bara minuten efter Motalas ledningsmål. Historien skulle upprepa sig, ett nytt Motala mål och en rekylsnabb VSK kvittering.

I den 28:e minuten skulle grönvitt ta ledningen för första gången i matchen efter att Oscar Gröhn klivit fram som målskytt. Ledningen utökades sedan till 4–2 i den 40:e efter att Joel Engström hittat nätmaskorna framspelad av Tobias Holmberg.

– Vi gör en bra första halvlek, konstaterade VSK:s tränare Michael Carlsson efter matchen.

Om första halvlek var bra bjöd inte andra halvlek på samma spel, en halvlek som blev mållös vilket betydde att VSK kunde ta en viktig seger och få med sig en fullpoängare hem till Västerås.

– I andra halvlek var det mer ställningskrig och kamp, säger Carlsson som var nöjd med segern.

– Det var skönt med revansch på Motala och vi var i behov av en seger. Nu när serien har vänt vill vi vara igång, avslutar Carlsson.

Närmast för VSK väntar Frillesås på hemmaplan, matchen spelas nu på lördag med start kl 15.00.

MATCHFAKTA, ELITSERIEN

MATCHFAKTA

IFK Motala–Västerås SK 2–4 (2–4)

Målen: 1–0 (10) Philip Florén (Fredrik Lönn), 1–1 (11) Martin Landström (Daniel Johansson), 2–1 (22, straff) Viktor Hulthammar, 2–2 (23) Magnus Joneby (Jesper Hermansson), 2–3 (28) Oscar Gröhn (Daniel Johansson), 2–4 (40) Joel Engström (Tobias Holmberg)