VSK:s lagkapten Simon Johansson firar sitt matchavgörande mål i seriefinalen mot Utsiktens BK.

VSK-seger i toppmatchen inför storpublik – närmar sig serieledning

VSK Fotboll tog på lördagen emot serieledande Utsiktens BK på Hitachi Energy Arena. Efter en händelserik match med mycket kamp lyckades VSK vinna med 1–0.

Publicerad Senast uppdaterad

Det var fotbollsfeber på Rocklunda under lördagen när VSK Fotboll tog emot Utsiktens BK i en seriefinal.

Hela 5 069 åskådarna fick se en match som inleddes starkt från båda lagen. Men ju längre halvleken pågick, desto mer tog VSK över. Och med spelövertaget i ryggen skapade grönvitt flera giftiga målchanser, som dessvärre inte resulterade i något mål.

Det dröjde ända till den 57:e minuten innan matchen målnolla skulle spräckas. Då var det VSK:s lagkapten Simon Johansson som blev sista man på bollen efter en fint klapp klapp-spel från VSK.

En stund efter målet fick Utsikten en utvisning, vilket gjorde att publiken började vädra seger. Men istället låste sig VSK:s spel och det var faktiskt Utsikten som skapade mest under matchens sista halvtimme.

VSK lyckades dock hålla undan och när matchen blåstes av efter hela 9 minuters tillägg var det grönvitt som stod som segrare.

I och med segern ligger nu VSK två poäng efter Utsiktens BK.

Nästa match spelas 24 juli borta mot Gais.