VSK jublar efter att Emil Skogh skickat in 1–0 till grönvitt Foto: STEFAN LINDGREN×1 / 3Visa bildtextBild 1 av 3

VSK kryssade mot serieledarna

VSK Fotboll tog en otroligt viktig poäng när man kryssade mot serieledande Mjällby hemma på Solid Park Arena. Med lite flyt kunde grönvitt fått med sig alla tre poängen men gästerna lyckades kvittera till 2–2 på tilläggstid.

Publicerad

VSK gjorde en bra match mot topplaget Mjällby. Grönvitt tog ledningen i den 21:a minuten då Emil Skogh höll sig framme och skrev in sig som målskytt. I början av andra halvlek tryckte VSK på för ytterligare mål och skapade en del heta chanser.

Men mitt i VSK pressen stack Mjällby upp och kvitterade. I den 69:e minuten återtog VSK ledningen efter att Karwan Safari lobbat in 2–1. Det såg länge ut som att grönvitt skulle lyckas behålla ledningen matchen ut, men i den 91:a minuten lyckades Mjällby kvittera till 2–2 som även blev slutresultatet. Tungt för VSK, men poängen kan visa sig bli oerhört viktig i jakten på en nytt kontrakt i Superettan.

– Det blev en ganska förväntad matchbild. Mjällby är ett bra lag men vi försökte att störa dem med att hota dem på ställen där de har lite svagheter. Vi lyckades ganska bra med det, men att de får ett mål på övertid i slutet är riktigt surt. Men samtidigt får man landa lite i det här och det är nog ganska bra med en poäng mot dem, säger VSK:s tränare Leffe Berg.

Vilka delar i spelet är du nöjd med idag?

– Det jag känner så här på en gång är att vi hade bra energi, vi krigar, sliter, jobbar och det kanske inte går vägen varje gång. Men vi är där och jobbar och det är alla som gör det. Det har vi jobbat med under de senaste två veckorna, vi vill få igång drivet i benen och vinnarmentaliteten och de visade de verkligen idag.

Men en poäng mot serieledande Mjällby kan väll bli viktig i slutänden?

– Den kan bli grymt viktig, det kan den absolut bli. Nu ha jag inte tittat hur det gått i de andra matcherna, men helt klart är det en viktig poäng.

Hur känns det att ändå skaka Mjällby efter storförlusten mot Varberg?

– Det är en poäng mot serieledarna. När matchen blev som den blev är det ganska surt, men får man sova på det här är nog en poäng rätt bra ändå. Jag är grymt stolt över jobbet som spelarna gör idag, det var himla kul att se.

Nu har ni GAIS hemma i nästa omgång, hur tuff blir den?

– Alla har tuffa matcher, vissa krigar i toppen och vissa därnere, sedan har vi lagen i mellanskiktet. Nu är det vi mot GAIS och bägge lagen är därnere så det kommer att bli en tajt match där det står mycket på spel. Men vi har hemmaplan och kommer förmodligen vara mer spelförande än vad vi var idag. Nu var det Mjällby som hade mycket boll men jag tror det blir en annan matchbild mot GAIS, avslutar Leffe Berg.

MATCHFAKTA, SUPERETTAN

Västerås SK–Mjällby AIF 2-2 (1-0)

Mål: 1-0 (21) Emil Skogh, 1-1 (54), Bubacarr Jobe, 2-1 (69) Karwan Safari, 2-2 (90+1) Taylor Silverholt

Varningar: VSK: Boris Ljevar, Brian Span, Anton Fagerström. MAIF: David Löfquist

Publik: 1 343.

Powered by Labrador CMS