VIK spelarna deppar efter det blytunga tappet mot Tingsryd. Foto: STEFAN LINDGREN×1 / 3Visa bildtextBild 1 av 3

VIK:s blytunga tapp – Tingsryd avgjorde i slutsekunderna

VIK förlorade söndagens hemmamatch i Hockeyallsvenskan. Gulsvart lyckades inte få stopp på Tingsryds forcering där gästerna avgjorde matchen med sitt 4–5 mål i slutsekunderna.

Publicerad

VIK var i ledningen i stort sätt i hela matchen mot Tingsryd. I den första perioden gav backen Jimmie Jansson gulsvart ledningen med 1–0. I den andra perioden utökade VIK ledningen till 2–0 genom Jesper Johansson. I mitten av perioden lyckades Tingsryd reducera bakom Emil Kruse i VIK-målet.

Gästerna fick sedan en smakstart på tredje perioden då de kvitterade efter 44 sekunder. Två minuter senare återtog VIK kommandot i matchen då Kelsey Tessier gjorde 3–2 i powerplay. Efter 4.13 skickade Alexander Younan även in 4–2 till VIK.

Tingsryd fick sedan chansen att spela fem mot tre, ett läge som de tog tillvara på då Rasmus Bengtsson reducerade till 4–3. I slutskedet av matchen tryckte gästerna på och lyckades kvittera. Men det var inte över där, nästa kalldusch för VIK kom med endast 14 sekunder kvar att spela då Gustav Olhaver skickade in vinstmålet för Tingsryd. Efter matchen var VIK:s tränare Thomas Paananen allt annat än nöjd på presskonferensen.

– Jag tyckte att första perioden var jämn och vi var glada att vi ledde med 1–0. Det är en helt okej första period utifrån det vi kommer ifrån, vi hade en rejäl urladdning i fredags mot Karlskoga men vi steppade upp bra. Vi hade en bra känsla inför andra perioden som är riktigt bra där vi vinner skotten med 12–2. Vi fick 2–0 och då känns det som vi fick matchen precis dit vi vill, sedan kom 2–1 från ingenstans där i andra perioden och sedan får de vittring inför tredje, säger Thomas Paananen och fortsätter.

– Tredje började sämsta tänkbara, de får 2–2 tidigt. Efter det tycker jag att det är ganska jämnt, vi flyttar upp och får 4–2 och det känns återigen som vi har koll på grejerna. Sedan tar vi på oss två utvisningar och de får spela fem mot tre, det är svårt att försvara sig i fem mot tre under så lång tid i hockeyallsvenskan då motståndarna sätter in sitt bästa. De gör 4–3, men efter det känns det som vi har en hyfsad koll fram till att det är 1.14 kvar. Det som händer då får inte hända, jag tycker inte att det är bra nog på den här nivån. "Fine" att man kan släppa in 4–4 där, men att det blev 4–5 också får inte hända.

– Långa stunder var det en okej match, men det blir ett otroligt tungt slut för oss när vi inte ens får med oss poäng härifrån. Det är så i den här världen, det är små marginaler. Det är tungt, avslutar Thomas Paananen.

Matchfakta, Hockeyallsvenskan

VIK–Tingsryd 4–5 (1–0, 1–1, 2–4)

Första perioden:1–0 (11.32) Jimmie Jansson (Daniel Öhrn, Marcus Bergman).

Andra perioden:2–0 (5.50) Jesper Johansson (Carl Ehrnberg), 2–1 (10.46) Oscar Holst (Filip Owesson, Rasmus Bengtsson).

Tredje perioden:2–2 (00.44) Filip Owesson (Jakob Heljemo), 3–2 (2.44) Kelsey Tessier (Jerome Leduc, Sebastian Benker) spel fem mot fyra, 4–2 (4.13) Alexander Younan (Anthon Eriksson, Jesper Johansson), 4–3 (7.41) Rasmus Bengtsson (Robin Carlsson, Felix Olsson) spel fem mot tre, 4–4 (58.46) Gustav Olhaver (Felix Olsson, Robin Carlsson), 4–5 (59.46) Gustav Olhaver (Joseph Jonsson, Robin Olsson).

Skott:25–21 (3–4, 12–2, 10–15).

Publik:2 805.

Powered by Labrador CMS