Formen håller i sig för VIK:s förstakedja. I matchen mot AIK svarade de för 2–2-målet som tog matchen till förlängning. Foto: STEFAN LINDGREN

VIK vann mot AIK – inför över 4 400 åskådare

VIK vann annandagens toppmöte mot AIK i ABB Arena inför 4 426 åskådare. Stort matchhjälte blev Sebastian Benker som avgjorde matchen i sudden death.

Annandagens stora idrottsfest fortsätter. Efter att storpublik sett VSK vinna över Motala i ABB Arena syd fyllde även VIK läkarna inför mötet med AIK.

I en jämn, tät och lite småbråkig tillställning var det Solnalaget som inledde målskyttet tidigt i den första perioden. I slutet av andra perioden ökade AIK på till 2–0.

Inte förrän i den 15:e minuten av tredje perioden kunde VIK få hål på Robin Wallin i AIK-målet. Målskytt var Acke Ringström.

Mål tände både laget och publiken och jakten på en kvittering inleddes.

Forceringen gav till slut resultat. När klockan stod på 18.20 lyckades VIK:s framgångsrika förstakedja, genom Marcus Bergman få in 2–2-pucken och ta matchen till förlängning.

I sudden kunde sedan Sebastian Benker avgöra.

Efter segern ligger VIK på fjärde plats i tabellen. En poäng efter trean Karlskoga och fem poäng efter tvåan AIK. Serieledarna Oskarshamn är har däremot ett desto större försprång – 11 poäng.