Foto: Patric Gill

VIK storsatsar på damsidan – vill locka nya spelare

Damdelen av VIK hockey ska utvecklas kommande säsong och nu vill klubben locka nya spelare med hjälp av en Tryout kommande vecka. –Jag hoppas att vi får hit spelare som känner att de vill satsa på hockeyn och ta ett steg till, säger Veronica Anundi, sportsligt ansvarig för damverksamheten i VIK.

  • Publicerad 19:48, 13 jul 2019

Veronica Anundi, sportsligt ansvarig för damverksamheten i VIK. Foto: Sofie Tejre

Veronica Anundi är sportsligt ansvarig för dam- och flickverksamheten i VIK hockey sedan april i år. Hon har varit engagerad i klubben i över sju år, och redan när hon tog över ansvaret för damsidan i april startades en nysatsning.

– Den nya styrelsen tror verkligen på dam- och flickhockeyn och vill utveckla den delen, så det känns otroligt skönt att vara med på den resan, säger Veronica Anundi.

Nu jobbas det för fullt med att knyta fler spelare till klubben och få ihop ett helt damlag, ett helt juniorlag på damsidan, ett flicklag och ett TKH (Tre kronors hockeyskola) för bara flickor. Som det är idag finns ett damlag men som "fylls på" med spelare från juniorlaget.

– Vi vill utveckla våra egna VIK-spelare, det är det som är det långsiktiga målet. Vi vill också få hit spelare från hela Västmanland och utanför länets gränser också. Vi vill gärna ha ett rent damlag och ett juniorlag med spelare som står och knackar på dörren och vill tävla om en plats i damlaget.

För damlagets del är det också klart med en ny tränare inför kommande säsong: Mikael Nilsson som närmast kommer från Linden hockey i Eskilstuna.

– Han är en jäkligt bra och omtyckt tränare som går in 100 procent för det han gör. Jag har sett honom under några år nu och sett vad han gjort med damjuniorerna i Linden och sett hur han utvecklat dem. Det var därför jag kände att vi skulle nypa honom om han vill och kan. Han kommer vara kvar i Linden också, så vi kommer träna med dem en gång i veckan.

I nästa vecka den 15-17 juli kommer det att hållas en Tryout för spelare som är intresserade av att spela i VIK hockeys dam- eller juniorlag.

– Det vill vill med den är att öppna upp: jag tror att det sitter mycket i väggarna ute i länet att man sett VIK som en fiende. Det jag vill är att få hit spelare utifrån länet som faktiskt platsar i ett damlag. Vi kanske får hit någon som slutat spela, och längtar tillbaka. Jag hoppas vi får hit spelare som känner att de vill spela i divison ett, att de vill ta ett steg till, säger Veronica Anundi.

En annan del av satsningen handlar om att kunna erbjuda "vettiga" träningstider för tjejerna, som Veronica Anundi uttrycker det. Damerna ska också få mer istid. Under vecka 34 kommer klubben även att ha öppna träningar för de spelare som vill komma och prova på att ta en plats i damlaget.

Målet inför säsongen 2019/2020 är tydligt: VIK:s damlag ska komma topp tre i division ett.

– Det har vi bestämt tillsammans med tjejerna, så det kommer vi att satsa på.

Vilka är de stora utmaningarna för er?

– Jag brukar inte riktigt se det så utan mer vad man kan göra. Det var någon som frågade mig hur jag orkade hålla på när det var som mest tungrott och jag svarade att det handlar om att se tjejernas glädje. Att se deras ansikten när de gjort mål eller gjort en bra träning. Det finns ingen bättre betalning. Men den största utmaningen kanske är att få hit lite mer publik. Att få folk att vilja titta på damhockey, och visa att VIK hockey kan ha ett jäkla bra damlag.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Senaste nytt

Visa fler

SOMMAR

Sätra Brunns sommarkonserter sätter Västmanland på musikkartan

I drygt 15 år har Sätra Brunn bjudit in till fest med sina populära sommarpubar och sin musikunderhållning. I sommar är det dags igen – med en bättre uppslutning av artister än någonsin. Stora namn...onsdag 10/7 20:06

BYGGA NYTT

Experten: Så blir din husdröm verklighet

”Tomten styr vilket hus man kan bygga” Vad ska man tänka på när man ska bygga ett nytt hus? Vad är viktigast och varför har husen i ett kvarter ofta samma färg på fasaden? Experten Lars Morell från Fiskarhedenvillan svarar på dessa frågor...onsdag 20/2 13:47

Ute eller inne – här är årets hustrender enligt experten

Stora eller små fönster? Vilken färg ska fasaden ha? Vilken ytterdörr ska man välja? Tobias Holmberg på Intressanta hus guidar oss igenom hustrenderna för 2019.söndag 17/2 8:09

Västeråsfamiljen byggde sitt drömhus

Här delar de med sig av sina nybyggartips Att hitta sitt drömhus kan vara svårt och ta tid. Familjen Berg/Back valde istället att bygga det själva. Genom att utgå från en planlösning de gillade ritade de om huset så det passar familjens...lördag 16/2 8:53

QUIZ

Nu är musikfesten igång – testa dina Mello-kunskaper

QUIZ: Vad kan du om Västeråsbidragen i Melodifestivalen? 2019 års Mellocirkus har varit igång under några veckor och ikväll kliver Västerås egen Anton Hagman upp på scenen. Under åren har ett antal västeråsare varit med och satt färg på tävlingen, inte...lördag 23/2 20:10

E-TIDNING