Foto: Patric Gill

VIK storsatsar på damsidan – vill locka nya spelare

Damdelen av VIK hockey ska utvecklas kommande säsong och nu vill klubben locka nya spelare med hjälp av en Tryout kommande vecka. –Jag hoppas att vi får hit spelare som känner att de vill satsa på hockeyn och ta ett steg till, säger Veronica Anundi, sportsligt ansvarig för damverksamheten i VIK.

  • Publicerad 19:48, 13 jul 2019

Veronica Anundi, sportsligt ansvarig för damverksamheten i VIK. Foto: Sofie Tejre

Veronica Anundi är sportsligt ansvarig för dam- och flickverksamheten i VIK hockey sedan april i år. Hon har varit engagerad i klubben i över sju år, och redan när hon tog över ansvaret för damsidan i april startades en nysatsning.

– Den nya styrelsen tror verkligen på dam- och flickhockeyn och vill utveckla den delen, så det känns otroligt skönt att vara med på den resan, säger Veronica Anundi.

Nu jobbas det för fullt med att knyta fler spelare till klubben och få ihop ett helt damlag, ett helt juniorlag på damsidan, ett flicklag och ett TKH (Tre kronors hockeyskola) för bara flickor. Som det är idag finns ett damlag men som "fylls på" med spelare från juniorlaget.

– Vi vill utveckla våra egna VIK-spelare, det är det som är det långsiktiga målet. Vi vill också få hit spelare från hela Västmanland och utanför länets gränser också. Vi vill gärna ha ett rent damlag och ett juniorlag med spelare som står och knackar på dörren och vill tävla om en plats i damlaget.

För damlagets del är det också klart med en ny tränare inför kommande säsong: Mikael Nilsson som närmast kommer från Linden hockey i Eskilstuna.

– Han är en jäkligt bra och omtyckt tränare som går in 100 procent för det han gör. Jag har sett honom under några år nu och sett vad han gjort med damjuniorerna i Linden och sett hur han utvecklat dem. Det var därför jag kände att vi skulle nypa honom om han vill och kan. Han kommer vara kvar i Linden också, så vi kommer träna med dem en gång i veckan.

I nästa vecka den 15-17 juli kommer det att hållas en Tryout för spelare som är intresserade av att spela i VIK hockeys dam- eller juniorlag.

– Det vill vill med den är att öppna upp: jag tror att det sitter mycket i väggarna ute i länet att man sett VIK som en fiende. Det jag vill är att få hit spelare utifrån länet som faktiskt platsar i ett damlag. Vi kanske får hit någon som slutat spela, och längtar tillbaka. Jag hoppas vi får hit spelare som känner att de vill spela i divison ett, att de vill ta ett steg till, säger Veronica Anundi.

En annan del av satsningen handlar om att kunna erbjuda "vettiga" träningstider för tjejerna, som Veronica Anundi uttrycker det. Damerna ska också få mer istid. Under vecka 34 kommer klubben även att ha öppna träningar för de spelare som vill komma och prova på att ta en plats i damlaget.

Målet inför säsongen 2019/2020 är tydligt: VIK:s damlag ska komma topp tre i division ett.

– Det har vi bestämt tillsammans med tjejerna, så det kommer vi att satsa på.

Vilka är de stora utmaningarna för er?

– Jag brukar inte riktigt se det så utan mer vad man kan göra. Det var någon som frågade mig hur jag orkade hålla på när det var som mest tungrott och jag svarade att det handlar om att se tjejernas glädje. Att se deras ansikten när de gjort mål eller gjort en bra träning. Det finns ingen bättre betalning. Men den största utmaningen kanske är att få hit lite mer publik. Att få folk att vilja titta på damhockey, och visa att VIK hockey kan ha ett jäkla bra damlag.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Senaste nytt

Visa fler

BUSINESS

Västeråsföretag kan vinna pris

Västeråsföretaget Britt är nominerat till priset som årets "Growth" vid årets Guldmyran-gala, som arrangeras på Cirkus i Stockholm den 5 februari.torsdag 23/1 20:43

Nu öppnar B26 i Västerås: "Äntligen är det dags"

Skapar framtidens kontorkoncept i historisk byggnad Mitt i de historiska Mimerkvarteren är B26 nu redo att ta emot sina första hyresgäster. Måndagen den 13 januari börjar det nya och moderna kontorskonceptet i Västerås att fyllas av företag. – Det har...måndag 13/1 12:36

Så ser svenskarnas jobbnyårslöften ut

Sju av tio vill ge ett jobbrelaterat nyårslöfte under 2020. Det som toppar listan är att stressa mindre (25%) följt av att skapa bättre balans mellan jobb, fritid, vänner och träning (20%)....söndag 5/1 9:05

SMAKFULLT

Burgarkungen satsar på vedugnspizza

Först ut i Saluhallens nya satsning Ribhaus är känt för sina prisbelönta hamburgare. Nu gör de en ny satsning och öppnar pizzeria. Detta som ett led i saluhallens nya satsning på Streetfood. – Jag har alltid haft ett stort intresse för...fredag 29/11 20:10

Rekordstor ölmässa i Västerås till helgen

”Intresset bara fortsätter att öka” Här är mässan som bara fortsätter att jäsa. När Västerås Öl & Destillat till helgen hålls för tredje gången är det med rekordmånga utställare på plats. – Intresset för öl verkar bara fortsätta, säger...onsdag 23/10 14:14

Festligt på klassiska Varda

Restaurangen Varda på Vasagatan i Västerås har efter 15 år blivit en klassisk stjärna på Västerås restauranghimmel. Smakfullt besökte citypärlan som nu växlar om till en höstmeny.onsdag 9/10 10:12

Här bjuder ”Salle” på receptet till sin berömda al pomodoro

”Det var den som gjorde att min ex-fru föll för mig” I över 40 år har han jobbat inom det italienska köket i Västerås och bland annat hyllats av italienska Köksakademin för sin gärning. Sin första tomatsås gjorde Salvatore ”Salle” Macri som nioåring....söndag 6/10 13:26

QUIZ

Nu är musikfesten igång – testa dina Mello-kunskaper

QUIZ: Vad kan du om Västeråsbidragen i Melodifestivalen? Under åren har ett antal västeråsare varit med och satt färg på Melodifestivalen, inte minst Loreen som gick hela vägen och vann Eurovision Song Contest med sin låt Euphoria. Frågan är hur mycket du...lördag 23/2 20:10

E-TIDNING