VIK körde över Pantern

Tre poäng och ett vilt avslut blev facit för VIK:s bortamatch mot Pantern.

Redan 13 sekunder in i första perioden satte VIK:s Sebastian Benker 1–0 för VIK.

I slutet av första perioden kunde VIK utöka ytterligare i numerärt överläge, 2–0 genom Alexander Lindelöf, efter att Pantern fått en spelare utvisade för holding. Inte blev det lättare för Pantern när de fick ytterligare en spelare utvisad för roughing. VIK kunde då utöka till 3–0 genom Kalle Östman.

I andra perioden utökade VIK till 4–0 genom Mikael Frycklund.

Ett mycket pressat Pantern försökte i tredje perioden skapa chanser, bland annat genom att ta ut målvakten för att skapa överläge, men försöken var ganska lönlösa för Pantern. Men, när tre minuter återstod av matchen reducerade Pantern till 1–4, vilket orsakade vilt slagsmål vid VIK-kassen. VIK:s Anthon Eriksson och Panterns Lukas Haudum fick båda matchstraff för inblandningen i slagsmålet.

Ett pressande Pantern fortsatte spela utan målvakt, en möjlighet som Mikael Frycklund tog och utökade till 5–1.

Med bara fem spelsekunder kvar satte Pantern sista målet och utökade till 2–5.