Fredrik Söderberg har skrivit på för tre år som huvudtränare för VI-damerna.

VästeråsIrsta har klart med ny huvudtränare: ”Mycket potential”

Fredrik Söderberg, närmast från Skånela, blir ny huvudtränare för VästeråsIrstas damlag efter Frenne Båverud. Det meddelade klubben på tisdagen.

Publicerad

I december lämnade Frenne Båverud beskedet att han lämnar sitt uppdrag som huvudtränare för damlaget efter sju säsonger vid rodret.

Nu är hans efterträdare klar.

Det blir Fredrik Söderberg som tar över. Han har varit verksam i Skånela IF i åtta år och därutöver är han assisterande förbundskapten för U19-landslaget.

Trots sin unga ålder är Fredrik en välutbildad och spännande tränare med mycket rutin

Mattias Zachrisson, sportchef

Avtalet med Söderberg är skrivet över tre år.

– Det känns väldigt bra. Jag tog ett beslut till denna säsong att det skulle bli min sista i Skånela IF och hade bestämt att om jag ska ta ett nytt uppdrag så ville jag ta nästa steg, vilket jag får möjlighet till nu. Jag ser verkligen fram emot kommande uppdrag, säger han i ett pressmeddelande.

Som assisterande tränare fortsätter Daniel Båverud sin roll.

VI:s sportchef Mattias Zachrisson om ledarstaben:

– Trots sin unga ålder (33 år, reds. anm.) är Fredrik en välutbildad och spännande tränare med mycket rutin. Han har varit med hela resan i Skånela. Jag tycker det är viktigt med kontinuitet och ser mycket potential i honom på sikt.

– Daniel har varit med ett år och känner spelarna väl. Han har gjort ett bra jobb som assisterande och jag är övertygad om att han kommer bidra med mycket under sitt andra år i föreningen.

Powered by Labrador CMS