Maja Gustavsson med bronspengen från junior-NM runt halsen.
Maja Gustavsson med bronspengen från junior-NM runt halsen.

Västeråsgymnasten med i det svenska bronslaget på JNM

USM-silvertjejen Maja Gustavsson från Västerås Gymnastikförening kan nu även lägga till en medalj från nordiska juniormästerskapen på meritlistan. 14-åringen var med i det svenska lag som lyckades knipa bronset i helgen i Finland.

Publicerad Senast uppdaterad

För några veckor sedan briljerade VGF-gymnasten på ungdoms-SM och tog ett prydligt silver i individuell mångkamp, vilket Västerås Tidning rapporterade om.

Den gångna helgen fick hon trä på sig den blågula dressen och representera Sverige vid nordiska mästerskapen för juniorer i Finland.

Det svenska laget, bestående av fem gymnaster, samlades på Arlanda och var spända av förväntan inför uppgiften de stod inför i det östra grannlandet.

Torsdagen och fredagens träningar på tävlingsarenan gick bra och spänningarna släppte.

På lördagen när tävlingarna startade var alla peppade till max.

Maja Gustavsson var först ut i den första grenen hopp. Det gjorde hon så bra så hennes poäng räknades med i lagpoängen, där de tre främsta räknas.

I barr, som var andra grenen, blev det en mindre miss för VGF-tjejen, men de övriga lyckades bra och laget fick en fin barrpoäng.

I bom och fristående lyckades alla svenska tjejerna mycket bra och till slut stod det klart att Sverige vunnit en bronsplats efter segrande Norge och tvåan Finland.

I det svenska bronslaget ingick förutom Västerås representant Julia Gakios, Maja Rhodin, Emmy Malmberg och Viivi Åkerdal.

Sveriges bronslag: Julia Gakios, Maja Rhodin, Emmy Malmberg, Maja Gustavsson och Viivi Åkerdal.
Sveriges bronslag: Julia Gakios, Maja Rhodin, Emmy Malmberg, Maja Gustavsson och Viivi Åkerdal.
Powered by Labrador CMS