Rauka vägen till succé! VGK-tjejen Annelie Sjöholm vann idag Swedish Golf Tour-tävlingen Slite Open på Gotland – hennes första seger som proffs. Foto: Louise Sjöholm

Västeråsgolfaren vann på Gotland efter drama

Förra helgen – bästa hemmaspelare i stortävlingen Anna Nordqvist Västerås Open. I dag – första vinsten som proffs efter seger i Slite Open på Swedish Golf Tour. Västerås GK-spelaren Annelie Sjöholm upplever sin bästa tid som golfspelare.

Publicerad

Det blev ett riktigt drama när finalvarvet av Slite Open på Gotland avgjordes under fredagen.

Först på sista hålet avgjordes allt.

VGK-spelaren Annelie Sjöholm gick ut i ledarbollen tillsammans med Örebrospelaren Mimmi Bergman efter att ha spelat de första två varven på sammanlagt sex under par.

Hon fick något av en mardrömsstart på slutrundan efter en dubbelbogey redan på det andra hålet och föll tillbaka till andra plats, två slag bakom Bergman.

Hon börjar proffslivet med stortävlingen på hemmabanan

Men Sjöholm tog tillbaka ett slag direkt på hålet efter med en birdie.

Sedan blev det en jämn kamp i ledarbollen fram till det allra sista hålet där VGK-spelaren ledde med ett slag. Bergman gjorde birdie och satte press – men Sjöholm ville inte vara sämre utan avgjorde med att sänka sin 4-metersputt för birdie och blev därmed slutsegrare i Swedish Golf Tour-tävlingen med ett slag. Avslutningsvarvet landade på 71 slag, ett under par.

– Det kändes otroligt bra när den trillade i, sa Annelie Sjöholm i segerintervjun med swedishgolftour.se efter triumfen.

Hon fortsätter:

– Jag hade en bra känsla inför idag med två bra varv i bagaget från gårdagen. Jag försökte bara ha tålamod. Jag brukar spela bäst på sista nio och då började mycket riktigt puttarna trilla i.

För segern kunde Annelie Sjöholm kvittera ut en segercheck på 20 000 kronor.

– Det är det här jag jobbar för. Jättekul att det ger resultat, sa hon.

Hon har haft sin syster Louise och dennes pojkvän som caddie under veckan. Hon riktade ett extra tack till duon under tacktalet.

– Det är jättekul att ha dem här. Vi har haft en roligt vecka och jag har inte känt samma nervositet. Det gjorde att jag funderade mindre på resultatet, sa Sjöholm till swedishgolftour.se.

Det har varit händelserika månader för den snart 23-åriga Västeråstjejen. Efter fyra år på college i USA tog Annelie Sjöholm i maj examen och flyttade hem igen.

Sedan blev hon proffs där debuttävlingen skedde i Finland i början av juni.

Vid stortävlingen Anna Nordqvist Västerås Open förra helgen blev Sjöholm bästa hemmaspelare med en 25:e plats inför hemmapublik på Västerås GK och summerade tävlingen så här för Västerås Tidning:

– Jag fick kanske inte riktigt till det så bra som jag hade önskat. Men det var tre stabila rundor och framför allt en jätterolig tävling, helt klart den roligaste i år. Verkligen häftigt att spela på hemmabanan.

Än roligare blev det alltså på Gotland i dag. Rauka vägen till succé, helt enkelt.

För segern kunde Annelie Sjöholm kvittera ut en segercheck på 20 000 kronor. Foto: Swedish Golf Tour
Annelie Sjöholm under Anna Nordqvist Västerås Open förra helgen då hon blev bästa hemmaspelare med en 25:e plats. Foto: Oliver Szabo/Frilansfotograferna
Powered by Labrador CMS