Rauka vägen till succé! VGK-tjejen Annelie Sjöholm vann idag Swedish Golf Tour-tävlingen Slite Open på Gotland – hennes första seger som proffs. Foto: Louise Sjöholm

Västeråsgolfaren vann på Gotland efter drama

Förra helgen – bästa hemmaspelare i stortävlingen Anna Nordqvist Västerås Open. I dag – första vinsten som proffs efter seger i Slite Open på Swedish Golf Tour. Västerås GK-spelaren Annelie Sjöholm upplever sin bästa tid som golfspelare.

  • Publicerad 09:11, 17 aug 2018

Det blev ett riktigt drama när finalvarvet av Slite Open på Gotland avgjordes under fredagen.

Först på sista hålet avgjordes allt.

VGK-spelaren Annelie Sjöholm gick ut i ledarbollen tillsammans med Örebrospelaren Mimmi Bergman efter att ha spelat de första två varven på sammanlagt sex under par.

Hon fick något av en mardrömsstart på slutrundan efter en dubbelbogey redan på det andra hålet och föll tillbaka till andra plats, två slag bakom Bergman.

Hon börjar proffslivet med stortävlingen på hemmabanan

Men Sjöholm tog tillbaka ett slag direkt på hålet efter med en birdie.

Sedan blev det en jämn kamp i ledarbollen fram till det allra sista hålet där VGK-spelaren ledde med ett slag. Bergman gjorde birdie och satte press – men Sjöholm ville inte vara sämre utan avgjorde med att sänka sin 4-metersputt för birdie och blev därmed slutsegrare i Swedish Golf Tour-tävlingen med ett slag. Avslutningsvarvet landade på 71 slag, ett under par.

– Det kändes otroligt bra när den trillade i, sa Annelie Sjöholm i segerintervjun med swedishgolftour.se efter triumfen.

Hon fortsätter:

– Jag hade en bra känsla inför idag med två bra varv i bagaget från gårdagen. Jag försökte bara ha tålamod. Jag brukar spela bäst på sista nio och då började mycket riktigt puttarna trilla i.

För segern kunde Annelie Sjöholm kvittera ut en segercheck på 20 000 kronor.

– Det är det här jag jobbar för. Jättekul att det ger resultat, sa hon.

Hon har haft sin syster Louise och dennes pojkvän som caddie under veckan. Hon riktade ett extra tack till duon under tacktalet.

– Det är jättekul att ha dem här. Vi har haft en roligt vecka och jag har inte känt samma nervositet. Det gjorde att jag funderade mindre på resultatet, sa Sjöholm till swedishgolftour.se.

Det har varit händelserika månader för den snart 23-åriga Västeråstjejen. Efter fyra år på college i USA tog Annelie Sjöholm i maj examen och flyttade hem igen.

Sedan blev hon proffs där debuttävlingen skedde i Finland i början av juni.

Vid stortävlingen Anna Nordqvist Västerås Open förra helgen blev Sjöholm bästa hemmaspelare med en 25:e plats inför hemmapublik på Västerås GK och summerade tävlingen så här för Västerås Tidning:

– Jag fick kanske inte riktigt till det så bra som jag hade önskat. Men det var tre stabila rundor och framför allt en jätterolig tävling, helt klart den roligaste i år. Verkligen häftigt att spela på hemmabanan.

Än roligare blev det alltså på Gotland i dag. Rauka vägen till succé, helt enkelt.

För segern kunde Annelie Sjöholm kvittera ut en segercheck på 20 000 kronor. Foto: Swedish Golf Tour

Annelie Sjöholm under Anna Nordqvist Västerås Open förra helgen då hon blev bästa hemmaspelare med en 25:e plats. Foto: Oliver Szabo/Frilansfotograferna

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Senaste nytt

Visa fler

SOMMAR

Gör en pelargonresa genom Västmanland i sommar

Därför är den så populär: ”Är en blomma som inte är så krånglig” Du kanske känner till Mårbackapelargon? Doktor Vesterlund? Kärleksperlagon? Faktum är att det finns ungefär 300 arter av pelargoner – och upp emot 50 000 olika sorter i världen. Varför inte göra en...måndag 9/7 11:40

BYGGA NYTT

Experten: Så blir din husdröm verklighet

”Tomten styr vilket hus man kan bygga” Vad ska man tänka på när man ska bygga ett nytt hus? Vad är viktigast och varför har husen i ett kvarter ofta samma färg på fasaden? Experten Lars Morell från Fiskarhedenvillan svarar på dessa frågor...onsdag 20/2 13:47

Ute eller inne – här är årets hustrender enligt experten

Stora eller små fönster? Vilken färg ska fasaden ha? Vilken ytterdörr ska man välja? Tobias Holmberg på Intressanta hus guidar oss igenom hustrenderna för 2019.söndag 17/2 8:09

Västeråsfamiljen byggde sitt drömhus

Här delar de med sig av sina nybyggartips Att hitta sitt drömhus kan vara svårt och ta tid. Familjen Berg/Back valde istället att bygga det själva. Genom att utgå från en planlösning de gillade ritade de om huset så det passar familjens...lördag 16/2 8:53

QUIZ

Nu är musikfesten igång – testa dina Mello-kunskaper

QUIZ: Vad kan du om Västeråsbidragen i Melodifestivalen? 2019 års Mellocirkus har varit igång under några veckor och ikväll kliver Västerås egen Anton Hagman upp på scenen. Under åren har ett antal västeråsare varit med och satt färg på tävlingen, inte...lördag 23/2 20:10

E-TIDNING