Alice Sjöström – nordisk mästarinna.
Alice Sjöström – nordisk mästarinna.

Västeråsdansaren blev dubbel nordisk mästarinna: ”Helt otroligt”

Alice Sjöström avslutade tävlingssäsongen på topp – med att bli dubbel nordisk mästarinna i disco. ”Jag kunde aldrig drömma om att det skulle gå så här bra”, säger guldtjejen från Västerås.

Publicerad Senast uppdaterad

Säsongens sista stora tävling för landets tävlingsdansare har avgjorts. Nordic Grand Prix i disco klassades även som nordiskt mästerskap.

Alice Sjöström från Westra Aros Danceteam (Västerås Danscenter) lyckades med att sätta punkt för en mycket stark danssäsong på bästa sätt genom att ta hem NM-titeln i både disco solo och i disco par tillsammans med Alva Knudsen.

Tidigare under året har hon vunnit de flesta nationella tävlingarna i både disco och konstnärlig dans (jazz och modern dans) i högsta klassen – Champion Vuxen – samt presterat bra även på SM, EM och VM. Bland annat med tre SM-guld och två VM-brons.

Elvira Reidås lyckades dansa hem silvret bland 65 startande tjejer.
Elvira Reidås lyckades dansa hem silvret bland 65 startande tjejer.

Efter VM-bronsen som debutant i vuxenklassen sa 17-åringen, som går andra året på Widénska gymnasiet med dansinriktning på programmet, till Västerås Tidning:

Jag skulle inte kunna gjort det bättre och det känns så inspirerande att ta med sig in till nästa års tävlingar.

– Det känns helt sjukt. Jag har inte fattat det än. Det är ju en dröm man haft sedan man började dansa som barn att få ta sig till en VM-final. Att dessutom bli trea två gånger om … det känns fantastiskt, mäktigt.

Hon var minst lika nöjd nu efter NM-triumferna:

– Helt otroligt! Jag är så nöjd, säger Alice i ett mejlutskick.

– Jag kunde aldrig drömma om att det skulle gå så här bra. Nu under Nordiska är jag så nöjd med mina framföranden och mina danser. Jag skulle inte kunna gjort det bättre och det känns så inspirerande att ta med sig in till nästa års tävlingar.

Nordic Grand Prix (NGP) var även internationell och därför öppen för dansare från alla länder. Västeråsdanasren kom på andra plats i den konkurrensen – slagen endast av den regerande världsmästarinnan från Belgien. Som bäst placerad från Norden blev hon därmed NM-vinnare.

Västerås Danscenter/Westra Aros Danceteam hade flera framgångsrika dansare på plats på Grand Prix-tävlingen I Örebro som innehöll deltagare från totalt elva länder, varav flera från höstens VM.

I den högsta klassen för solo barn pojkar tog föreningen hem första- och tredjeplatsen. Guldet gick till Liam Oksala och bronset till Albin Karles.

I högsta klassen för flickor i juniorklass stod Elvira Reidås för en mycket stark insats och tog hem silvret bland 65 startande tjejer.

I ungdomsklassen ställe 60 tjejer upp och även där fanns Alice Sjöström med och silver, före parhästen Alva Knudsen som trea och Tilda Norström på en fjärde plats.

– Att ha tre svenskar med i finalen i denna tuffa klass är otroligt bra. Att alla tre dessutom kom från Västerås Danscenter var ju fantastiskt, säger Maria Jared, stolt ordförande.

I samma klass, duo vuxen där Sjöström/Knudsen var dessutom Tilda Norström och Amanda Tidstål i final och slutade på en fin femte plats.

Avslutningsvis en fjärde- och en femteplats i grupp för barn genom AMiCi och SHiNE.

– Vi hade med många dansare i Örebro och vi är otroligt stolta över varenda en. Det var många som tog sig till kvartsfinal och semifinal också vilket ju är otroligt kul, säger Maria Jared.

Guldduon. Alva Knudsen och Alice Sjöström efter triumfen i parklassen på disco-NM.
Guldduon. Alva Knudsen och Alice Sjöström efter triumfen i parklassen på disco-NM.


Powered by Labrador CMS